fin hud under sommaren

Så tar du hand om huden i sommar

Under sommarhalvåret utsätter du säkert huden för en hel del påfrestningar. Du vistas mer utomhus och kanske även badar i saltvatten. Sol, vind och vatten har en uttorkade effekt på huden, därför bör du vara extra noga i valet av produkter och hur du tar hand om din hud. Stråla ikapp med solen med dessa värdefulla tips!

•  RENGÖRING! Tänk på att rengöra ansiktet och även kroppen med milda produkter som inte torkar ut huden. Man måste rengöra huden, även om man inte har smink på sig. Avgaser, föroreningar, svett och slagg ansamlas på huden och kan orsaka tilltäppta porer om man inte rengör ansiktet varje dag.

•  ÅTERFUKTA, ÅTERFUKTA, ÅTERFUKTA! Det viktigaste är att man använder produkter som ger mycket fukt samt har antioxidanter i sig. Du kan även öka ditt intag av antioxidanter genom att dricka minst en grön smoothie per dag, och/eller äta mer frukt som mellanmål. Efter du har varit ute i solen ska du använda antioxidantrika hudvårdsprodukter.

•  SOLSKYDD! Det är även viktigt att använda solskydd som skyddar dig mot solens skadliga strålar, och det finns solskydd som förrutom att skydda huden tillför mycket fukt. Tänk på att det även finns smink som innehåller SPF.

•  SKRUBBA! Det är även bra att använda en peeling ett par gånger i veckan och sedan ha en återfuktande ansiktsmask. Använd även en peeling eller skrubbvante till kroppen för att ta bort döda hudceller och göra så att de återfuktande produkterna lättare kan tränga ner i huden (om du är noga med skrubbandet så fäster även solbrännan bättre.

•  FRUKT! Tänk på att huden bildas inifrån. Ät mycket av säsongens frukter, såsom; blåbär, hallon, björnbär, körsbär och aprikoser. Dessa frukter innehåller bland de högsta nivåerna av antioxidanter, vitamin C & E.

•  BRUN UTAN SOL! Ett bra alternativ till att inte sola så mycket så man skadar huden men ändå vill ha en “solbränna”  är att använda BUS. En brun utan sol-favorit just nu är från märket Maria Åkerberg och heter Tan In A Bottle, det är en lotion som ger superfint fräscht resultat, återfuktar samtidigt samt att den inte har den där “BUS-lukten”. Den bygger gradvis upp en jämn och solbrun ton och maximal färg uppnås efter 3-4 dagars användning. Glöm inte att tvätta händerna efter att du har smörjt in dig med Tan In A Bottle då den lätt fastnar på handflatorna.

Tänk på att även stress påverkar din hud! Just nu är det semestertider så passa på att ta det lugnt ta hand om din hud genom att investera i din hälsa. Jag älskar synen, känslan och ljudet av vatten som kluckar mot stenarna. Det blåa vattnets helande effekt på kropp och själ gör verkligen underverk. fin hud under sommaren fin hud under sommarenTa väl hand om dig och din hud i sommar. Glöm inte bort att glädjas över livets stora som små upplevelser!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *