så rengör du dina sminkborstar

Så tvättar du dina sminkborstar

Många glömmer (eller struntar i) att rengöra sina borstar, penslar och svampar regelbundet. Det är dock viktigare än du tror då  verktygen drar åt sig smuts, bakterier och hudavlagringar, och en smutsig borste ger inte ett lika bra resultat vid makeup utan ge ett ojämnt resultat. Men hur gör du för att tvätta dina borstar? Här är en guide!

En generell regel är att tvätta dina borstar minst varannan vecka. Men de borstar och penslar som man använder till flytande foundations och concealers bör du tvätta ännu oftare.

Såhär rengör du dina verktyg

  • Börja med att blöta verktygen i vatten, dock inte för mycket vatten och undvik helst att skaftet blir blött eftersom att limmet då kan lossna och stråna trillar av. Tänk på att hela tiden hålla borsten neråt och skaftet uppåt.
  • Borstar med äkta hår kan rengöras med vanligt, milt schampo och syntetiska borstar kan rengöras med ljummet vatten och diskmedel. Massera in rengöringen försiktigt, du kan även cirkulera borsten mjukt i handflatan för att lättare få bort bakterier och smuts.
  • Krama sedan ut vattnet ur borsten. Undvik att gnugga och se till att stråna ligger åt rätt håll.
  • Låter sedan borstarna lufttorka på ett plant underlag. Viktigt att borsten inte står uppåt och torkar då vattnet kan rinna ner i skaftet och lösa upp limmet. så rengör du dina sminkborstarså rengör du dina sminkborstarFörutom att redskapen drar åt sig smuts och ger ett mindre bra resultat så kan en otvättad borste ge upphov till irritationer, plitor och finnar på huden. Bestäm minst en dag i veckan som du ska göra rent dina verktyg. Det är en viktig del i hudvårdsrutinen som alldeles för många slarvar med. Det är inte alls jobbigt och det känns så bra med mjuka och rena borstar!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *