Alpha Plus

Så underlättar du stresskänslan!

Har du dragit igång 2019 med en rivstart? Fixar du trycket eller känner du dig lite pressad, kanske till och med stressad av jobb, måsten, nyårslöften? Oj, oj, oj! Glöm inte att vara lite extra snäll mot kroppen om du har nya planer för den, genom att ge den lite extra B-vitaminer. Hur kan förresten B-vitamin hjälpa mot stress? Ta reda på den nedan!

När din kropp utsätts för stress, oavsett om det handlar om träning som är en stress för kroppen eller om du har mycket på jobbet, kanske bara en jobbig chef eller elaka tankar som snurrar, så förbrukar den extra mycket av våra B-vitaminer då nästan alla är involverade i hur vi utvinner energi ur vår mat. Är vi stressade så behövs extra energi. Kroppen tror ju fortfarande att stress är en reaktion på något potentiellt farligt för oss eller för vår familj som åtföljs av en energi-urladdning (spring från faran eller slåss). Detta gör att vi behöver snabb energi ut till musklerna.

Tyvärr så är det ju sällan att just en jobbig chef eller tankar som snurrar, kräver att vi lägger benen på ryggen och flyr speciellt ofta. Snarare blir man sittande framför datorn med höga adrenalin- och kortisolnivåer som följd. Inte bra för hälsan! Därför är det extra bra om du nu bestämt dig för att ditt 2019 ska innehålla en del fysisk aktivitet, för att ladda ur liksom.

Vidare så bidrar vissa av B-vitaminerna till normal psykologisk funktion ( B-1-3-6 och Folsyra) andra till nervsystemets normala funktion (B-1-2-3-6-12). B5 bidrar till normal mental prestationsförmåga, normal energiomsättning och att minska trötthet och utmattning.

Alpha Plus

Vad gör Alpha plus B-komplex så bra då? Jo, just att de former av B-vitaminer som finns med är lättupptagliga för kroppen och att de kompletterar med C-vitamin som även bidrar till god psykologisk funktion så skyddar den cellerna mot oxidativ stress.

Toppen för dig och din kropp när den ska prestera på topp! Motverka stress och prova B-komplex.

Må så gott!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *