Sminkborstar – så använder du dem

Vi får ofta frågor om hur man ska använda de olika sminkborstarna vi har. Det kan kännas som en djungel med alla olika formar och storlekar. Här är därför en liten guide till hur du ska använda redskapen för bästa resultat.

Sminkborstar - Inica Organic
Solfjäderborste är en borste som rekommenderas till att applicera bland annat highlighter med. En sådan borste har tunna, mjuka strån som gör det lättare att få produkten jämn och utblandad samtidigt som borstarna inte suger åt sig av produkten. INIKAs borste är gjord av syntetshår och innehåller då alltså inget djurhår.
Puderborsten är såklart till för att applicera puder med. Ett tips för att få ett mer naturligt resultat med pudret är att dra borsten i ansiktshårets riktning och gå ifrån näsan och utåt. De här borstarna är också veganska och gjorda utav syntetshår. Vill du ha mer täckning av ditt puder rekommenderar vi en puderpuff. Tänk då på att dutta för att applicera pudret skonsamt. Om du stryker eller drar med en puderpuff  är det inte skonsamt för huden och resultatet blir inte lika jämnt och naturligt.
Puderborste - Maria Åkerberg
Rougeborstar gör det enklare att få till rougen. De är oftast som puderborstar, fast mindre och med lite finare, mjukare strån. Rouge appliceras på uppesidan av kindäpplet och ska inte läggas för långt ner, då dets uppgift är att lyfta ansiktet. Läggs det neråt och inåt  på ansiktet så är det lätt att det tynger ner istället för att liva upp. Med INIKA Organics, Dr. Hauschkas och Maria Åkerberg rougeborstar blir det smidigt att applicera ditt rouge.
Foundationpenseln eller foundationborsten är skapad för att smidigt lägga på foundation. Dr. Hauschkas, Maria Åkerberg och INIKA Organics foundationpenslar är gjorda av mjukt och fint syntetshår. Samma sak här som med pudret, följ ansiktshårets riktning på de olika områdena och börja ifrån näsan och arbeta dig utåt för att inte få ett “randigt” resultat. Ett tips med foundation är att sminka en liten liten bit ner på halsen. Dock inte mer än 1-2 cm, utan bara dit skuggan från hakan och käken når, för att undvika en såkallad founfationrand.
Foundationborste - Dr. Hauschka
Ögonskuggspenslar är till för att skapa olika looker på ögonlocken. Med de borstar som vi har kan man skapa både dramatiska sminkningar, eller mer naturliga och mjuka looker. Ögonen gör mycket i en sminkning och med INIKA Organics, Dr. Hauschkas och Maria Åkerbergs ögonskuggsborstar är det inte svårt att få ett snyggt resultat. Du kan välja bland flera olika modeller på vår hemsida. Platta ögonskuggsborstar är lättare att applicera skuggor mer på locket, för att sedan blanda ut dem med runda borstar. Börja med en skugga som är lik ögonlockets färg och jobba dig sedan utåt med mörkare färger om du vill ha det, så att du inte börjar med en mörkt direkt. Då kan det bli svårt att blanda ut senare.
Kabukiborstarna vi erbjuder är från Maria Åkerberg, som inte är vegansk, och INIKA Organics, som är vegansk. Denna borsten är den ända i Maria Åkerberg serie som inte är utav syntetshår, utan av fint gethår. Båda dessa kabukiborstar är bra till många saker, mineral puder, rouge, pressat puder eller contour (skulptur utav ansiktet). Det är en borste som lätt ger ett jämnt resultat och funkar bäst med puderaktiga produkter.
Kabukiborste - INIKA Organic
Läppenslar gör mer skillnad än vad man tror. Att applicera ett läppstift med en läppensel gör resultatet mycket jämnare och finare. Ett tips är att börja med att fylla i läpparnas konturer med en läppenna som är någolunda likt färgen du tänkt ha på läppstiftet. När du gjort det duttar du med läppenseln på läppstiftet och börjar måla på. Det gör det lättare och du har redan linjer att följa.
Eyelinerpenseln vi har är ifrån Maria Åkerberg och går att använda till mer produkter än bara eyeliner. Du kan ha den till att applicera ögonskugga, om du vill ha en “cateye”sminkning, eller till dina bryn för ett mer fylligt och naturligt resultat.
Sminkborstar - Piggabutiken
Så detta var info om några av våra sminkborstar. Klicka här för att komma till alla våra redskap för make up!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *