Smoothie som boostar ditt immunförsvar

Kom “vabruari” tidigt i år? Immunförsvaret kan ju faktiskt behöva förstärkning även i november/december! Här kommer mina favoritingredienser när mitt immunförsvar behöver hjälp! Jag kommer även förklara varför dessa är så bra!

Smoothie

  • Nummer 1 är färska bär och örter t.ex. blåbär, tranbär och oregano. Allihop är toppen för deras höga halter av antioxidanter och virushämmande egenskaper!
  • Sen fyller jag på med Kokosvatten för dess elektrolytiska förmåga som balanserar “salter” i kroppen, bra om man har feber eller kräks/ diarré.
  • Vidare häller jag i MCT-olja för dess höga halter av Kaprylsyra som har rapporterats fungera smärtstillande och febernedsättande samt, Kaprinsyra som främjar utvecklingen av de goda tarmbakterierna hos människan (de hjälper vårt immunförsvar i tarmen).
  • D-vitamin äter jag alltid vintertid men i min “supersmoothie” gillar jag att droppa i lite extra av D-vitamin från Alpha plus just för att D-vitamin är toppen för vårt immunförsvar. Finns inte D-vitaminet i blodet, kommer T-cellen aldrig i gång (T-cellen är en del av vårt immunförsvar). Vitaminet bidrar också till att dämpa immunförsvaret, så att det inte löper amok, vilket kan leda till autoimmuna sjukdomar. Vi vill ju ha lagom av allt! Att kroppen ska både kunna slå på och av vårt immunförsvar är som du förstår superviktigt!
  • En gammal klassiker i “ny” tappning är Liposomal C-vitamin . Att C-vitamin är bra för vårt immunförsvar vet nog alla men att det finns ett C-vitamin som vi kan ta ALLT vi tillsätter upp och använda oss av vet kanske inte alla. Dessa droppar från Alpha plus ger exakt vad din kropp behöver och du vet att den tas upp! C-vitamin fungerar på flera sätt vid infektioner. Bland annat så dödar det virus och stimulerar produktionen av vita blodkroppar och antikroppar.

Så finns det två godbitar som jag tar i kapselform just vid sjukdom, så dessa ingår ju inte i smoothien men jag tycker de förtjänas att nämnas ändå!

Smoothie

Vitlök Plus, vitlök är fantastiskt men smaken av rå vitlök i en smoothie är lite för hårdnackat även för en hälsonörd som mig, så dessa kapslar passar mig perfekt! 

Samt goda bakterier. För att ge stöd till de som jobbar för mig och mitt välmående i magen. Jag varierar ofta mitt intag av goda bakterier (probiotika) för att fylla på med flera olika stammar från olika märken. Skulle magen vara drabbad som maginfluensa eller turistdiarre så lägger jag till SACC B PLUS som är en slags jästsvamp som “tar plats” i tarmen och gör så mina egna goda krigare kan växa till sig snabbare efter “utrensningen” är klar.

Hoppas detta kan ge dig hopp om god bättring även när virus och baciller är i omlopp!

Krya på dig!

Kram Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *