Vad du behöver efter en dag i solen!

Härligt, härligt men farligt, farligt! Nu är solen här på allvar och det är ju underbart! Men glöm inte att ta hand om din hud. Givetvis med solskydd innan solen men att smörja huden med rätt näring även efter solen är mins lika viktigt. Det är när vi duschat av solkrämen och huden är naken som vi vill ge den rätt förutsättningar att må så bra som möjligt. För att låta huden reparera sig under natten och vara redo nästa morgon krävs en enkel insats: smörj med näring!

I Q for Skins svartvinbärskoncept finns just denna näring! I svartavinbärsfrö finns en olja rik på omega -3 och -6. Dessa “byggstenar” är så otroligt viktiga för din hud. Inte bara när du solat utan alltid. I detta konceptet ingår flera produkter men de produkter som alltid har sin givna plats i vårt badrumsskåp är:

  • Nourishing Shampoo – Ett schampo som har milda tvättensider som tar bort smuts och luftföroreningar men lämnar hudens naturliga “fettsyramantel” intakt. Fungerar lika bra till håret som till kroppen, till maken som till mig och barnen. Berikad med svartvinbärsfröolja.
  • Conditioner – Balsam till ett hår som badar massor i dessa tider (:
  • Nourishing Oil – En multifunktionell olja som passar allt och alla överallt! Du kan ha den som ett serum i ansiktet, som kroppsolja till hela kroppen innan och efter dusch, till torra örongångar (eller om du bildar mycket vax), till hårbotten om den är torr, till sköra slemhinnor i underlivet osv. Den är extra berikad med den viktiga svartvinbärsfröoljan som ger maximalt med näring till en törstande hud.
  • Quick Repair Cream – En lotion som också den är multifunktionell, den fungerar till ansiktet, till kroppen, till barn och ungdomar så väl som till äldre. Och givetvis innehåller även den svartvinbärsfröolja.

Q for Skin

Så, till det nästan viktigaste av allt, det som kommer INIFRÅN! Vår hud är ett organ precis som hjärna, hjärta, lever och lungor, bara att det sitter “utanpå” kroppen. Men huden blidas inifrån och ut och behöver därför få sin näring och sina “byggstenar”, via tarmen och blodet, från maten vi äter och kan ta upp. Så en sund, mjuk och len hud börjar med rätt näring inifrån: Svartvinbärskapslar!

Vi var i Grekland för några veckor sedan och livet är ju underbart på semester men det är tuffa förhållande för huden, långa bad i en klorerad pool, härliga snorklingar i det salta havet, samt många timmar i solen. Det kan tära på vilken hud som helst. Inte konstigt att den av näringsbrist faller av efter ca en vecka (många tycker att de börjar fjälla redan på planet hem). Vill man förebygga detta så ta hjälp av Q for Skin du också!

Trevlig sommar och ta hand om dig!

Mvh Pigga-Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *