INIKA - veganskt smink - Ögonskugga

Enkel och snygg sotning med duo-ögonskugga

Att få till en perfekt sotad look behöver inte vara krångligt. Det är klart att det krävs en del övning, rätt verktyg och ögonskuggor i olika nyanser som passar snyggt ihop. I detta blogginlägg ska jag hjälpa dig att lyckas lägga en sotning på egen hand och ge dig de verktyg du behöver för att lyckas. Läs mer!

I denna korta och smidiga guide är mitt mål att göra det så enkelt som möjligt. Därför har jag valt att använda mig av INIKA Organics ekologiska och veganska duo-ögonskugga. Det som är så fantastiskt med dessa duo-ögonskuggor är att nyanserna som parats ihop i varje dosa är så otroligt snygga att kombinera med varandra. Genom att välja den nyans som du trivs bäst i, eller som framhäver din ögonfärg, så får du två nyanser som passar perfekt ihop utan att behöva klura ut det på egen hand.

Om du vill välja färg för at framhäva din ögonfärg är detta några riktlinjer;

Blåa ögon – Gyllene färger som brun, orange, guld, koppar, rosa
Gröna ögon – Lila skuggor
Bruna ögon – Blå, grön, lila

För att visa ett exempel på hur snygga dessa duo-ögonskuggor är valde jag visa upp nyansen Plum Pearl. Jag började med att lägga den ljusa skuggan över hela ögonlocket. Sen la jag den mörkare skuggan i utkanten av ögonen och suddade ihop dem. Se nedan för före- och efterbilder.

INIKA ögonskugga - veganskt smink - sotade ögon INIKA ögonskugga - veganskt smink - sotade ögonINIKA ögonskugga - veganskt smink - sotade ögon

För att få det snyggt är ett tips att inte lägga den mörka skuggan för högt upp mot brynet, börja mot fransraden och sudda ut den uppåt. Använd gärna två olika penslar när du applicerar skuggan. En för att applicera ögonskuggorna på ögonlocket, och den andra för att blanda ihop dem och sudda ut skarpa linjer.

INIKA ögonskugga - veganskt smink - sotade ögon

Jag valde en vanlig ögonskuggspensel när jag applicerade skuggorna var för sig. För att sedan få den där snygga mjuka övergång mellan den ljusa och mörka skuggan rekommenderar jag att använda en extra mjuk och fluffig pensel. Denna använder du alltså för att blanda ihop skuggorna och sudda ut den skarpa linjen i övergången mellan ljust och mörkt. Till det kan jag verkligen rekommendera Vegan Blending Brush.

Hoppas du vågar prova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *