Resultat

Snygga ögonbryn – så gör du steg för steg

Många tycker att det kan vara krångligt att få till snygga och jämna ögonbryn på ett smidigt och relativt snabbt sätt. Precis som med allt så ger övning färdighet, och detsamma gäller även med smink. Men att använda bra och ordentliga produkter är verkligen en bra start. Här går vi igenom steg för steg hur du kan göra för att lyckas!

  1. Börja med att borsta igenom brynen så att håren lägger sig på plats. Jag använder en helt ren mascaraborste. Så om man har en gammal mascara som bara ligger så är det ett bra tips på hur du kan återanvända den till något bra. Tvätta och torka den noggrant om du vill använda den till detta.
  1. För att måla ögonbrynen använder jag ibland Maria Åkerbergs ögonbrynspenna och ibland INIKAs ögonbrynspenna. Just idag tog jag Maria Åkerbergs Perfect For All då den drar lite mer åt det kalla bruna hållet, och INIKAs åt det varma hållet. Med pennan du föredrar så drar du ett lätt och rakt sträck inifrån och ut, i underkant på brynet. Här är det viktigt att dra löst längst in så det inte blir för mörkt där. När du drar strecket utåt kan du måla lite hårdare för att få mer färg ju längre ut du målar.

Steg 1

Ögonbrynspenna - Maria Åkerberg

  1. Börja med att fylla i med lätta sträckrörelser uppåt i brynet. Om du vill underlätta kan man dra ett sträck i överkant på brynet först om du vill vara säker på att inte ”måla utanför”. Fyll i så tätt och tjockt du vill ha ditt ögonbryn, för det är nu du bestämmer formen på hela ögonbrynet. Här är det smidigast att börja med yttre delen av brynet då den ska vara mörkare. När du målar inåt mot näsan så är det mer viktigt att man är lätt på handen och noggrann. Om du målar för hårt får du inte till den så kallade ”fade-effekten” som du helst vill ha ifall du vill att brynen ska se mer naturliga ut. Råkar du måla för hårt i innerdelen så kan man sudda ut färgen lite med hjälp av samma mascaraborste du borstade brynen med på steg 1. Var dock försiktig så du inte smetar ut färgen då, utan dra försiktigt och rakt så att borsten tar upp lite färg utan att smeta ut den överallt runt brynet.

Steg 2

  1. Detta är ett frivilligt steg men något jag gör om jag ska på lite finare tillställningar. För att få brynen att se ännu jämnare och precisa ut så kan du ta concealer under, runt eller över dem, det är vad du föredrar och hur mycket du måste jämna till linjerna. Jag brukar endast behöva jämna till lite under mina bryn och för att göra det tar jag INIKAs organiska concealer i färgen light. Du vill använda en ljus concealer under ögonbrynet då det är ett område man vill framhäva och highlighta. För att smidigt applicera concealern använder jag INIKAs veganska läppensel. Eftersom den är liten och kompakt är den bra till detta då man kommer åt överallt och kan enkelt dra raka och jämna linjer. Tycker du detta verkar krångligt kan du använda Maria Åkerbergs korrigeringspenna som är en penna istället för pensel. Du applicerar den under brynet eller vart det nu behövs, och följer sedan steg 5 på samma sätt som om du skulle använt en flytande concealer.

Steg 4

Concealer - INIKA

Läppensel - INIKA

  1. Blanda ut concealern tills den är jämnt applicerad över hela locket. Detta görs enkelt med INIKAs veganska ögonskuggsborste. Den är liten och lite fluffig och just att den inte är så kompakt och precis är perfekt för att blanda ut concealern. Efter det så sätter du den sedan med valfritt kompakt puder i en ljus färg. Detta för att den ska hålla sig på plats hela dagen och undvika att den rinner bort med oljorna som lätt bildas på ögonlocken. Jag använder INIKAs puderfoundation i färgen Unity för detta steg, och duttar bara lite lätt med mitt finger för att pressa fast produkten. Föredrar du en borste till det så funkar det också.

Ögonbrynsborste - INIKA

Puderfoundation - INIKA

Nu är brynen klara!

Resultat

Tips om du har svårt att hitta hur du ska måla formen:

Alla har olika ögonbrynsformer men om man vill ha ett så naturligt resultat som möjligt ska man måla dem inom en slags mall. Innerkanten ska inte gå längre in mot näsan eller ut mot tinningen än vad ögats innervrå gör. Brynet ska alltså börja där ögat börjat. Spetsen/böjen på brynet ska vara snett över ytterkanten på pupillen eller regnbågshinnan. Brynet ska sluta snett över ögats ytterkant. Här under finns det en skiss jag gjorde till er hjälp.

Ögonbrynsmall utan öga

Ögonbrynsmall med öga

Hoppas att denna guide var till hjälp och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *