Det var lite motigt att få upp tonårssonen i tid men det gick, till slut. Tonåringar har ju för vana att vända på dygnet en aning när det är sommarlov…. Planen för dagen var iallafall att komma iväg i tid för idag skulle det plockas jordgubbar, och det inte vilka som helst utan ekologiska sådana!
Dessa goda gubbar hör sommaren till men de gifter som används vid odling vill man ju helst inte få i sig och enligt fler rapporter sista tiden om hur mycket jordgubbar besprutas, kan man fråga sig om man överhuvudtaget bör äta dem? Så synd tycker jag för det är nu man vill frossa i bär när det är säsong och det är ju så gott! Hemma hos oss går det dessutom åt en hel del bär året om eftersom vi fullkomligt älskar smothisar i alla former och dottern är väldigt duktig på att göra raw food glass så det går som sagt åt ett och annat bär hemma hos oss. Som tur var hittade jag en KRAVmärkt handelsträdgård, endast 7 mil från oss, som hade ekologiska jordgubbar med självplock. Vi var bland de första som kom till handelsträdgården (vi skulle ju iväg i tid av en anledning) och efter en timmes teamwork med dottern och trötte sonen, som faktiskt tyckte det var mysigt och kul, blev resultatet flera hinkar med jordgubbar. Vi passade också på att köpa lite ekologiska tomater, gurka, lök och zucchini när vi var där. Såg så gott och frestande ut så det gick inte att låta bli!
Väl hemma med dagens skörd passade vi på att testa ett nytt recept på Raw Jordgubbssylt från boken “Sju steg till ett friskare jag“. Rekommenderas starkt!
Nu väntar vi på att blåbären ska bli färdiga för nästa självplock i skogen…