Rödbetspulver

Närodlade superfoods att boosta din smoothie med!

Är du som vi? Älskar att blanda superfoods i din mat, dina smoothies eller göra läckra shots på morgonen för att känna ruset av näring genom kroppen? Extra bra skulle det väl känns om dessa superfoods också var svenskproducerade? Vilket PLOGS nya näringspulver faktiskt är! Läs mer nedan.

Vad menar vi förresten med näringspulver och superfoods? Jo, det är ett samlingsnamn för råvaror eller livsmedel som på något sätt utmärker sig med tanke på vitamin-, mineral- eller generellt näringsinnehåll. De är alltså fullproppade med bra näring för våra kroppar och kan hjälpa oss att bli av med vissa problem samt boosta kroppen och hitta balans inombords.

Rödbetspulver

PLOG har tagit fram 3 olika superfoods som alltså har odlats, skördats och förpackats i Skåne, på en gård som heter Hagavik. Detta är Sveriges första svenskodlade supermat-serie, innehållande rödbetspulver, korngräspulver och vetegräspulver, vilket är riktiga näringsbomber för kroppen. Ingenting i produkterna är förändrat eller konstgjort och man har heller inte tillsatt något. Dessa har alltså kommit från ett odlat frö, som skördats efter säsong och varsamt malts till pulver därefter. De är också KRAV-märkta och glutenfria, så himla bra!

Rödbetspulver

Rödbetspulvret innehåller folsyra (nödvändigt för produktionen av röda blodkroppar), B6 (medverkar vid omsättningen av aminosyror och kolhydrater), kalium (behövs för vatten- och syra/basbalansen) samt nitrat. Det skapar en superfin rödrosa färg på allt du använder det till – bakning, matlagning eller dryck som smoothie eller juice.

Korngäspulvret är rikt på järn (som motverkar stress), zink (för immunförsvar och ämnesomsättning), kalium (för musklernas funktion) och dessutom så innehåller det alla essentiella aminosyror (vilket är superbra för dig som tränar). Perfekt om man känner att en förkylning är på g.

Vetegräspulvret innehåller 90 olika vitaminer och mineraler samt 19 av 20 aminosyror inklusive samtliga essentiella – Helt perfekt för dig som tränar mycket! Också superbra att blanda ner i sin smoothie på morgonen när man känner för en riktig kickstart.

Nu finns även nyheten Grönkålspulver som också är perfekt att boosta dina smoothies och juicer med! Grönkål är rik på bl.a. A-, C- och K-vitamin samt järn, kalcium och lutein. Dessutom är den fiberrik och kålens gröna färg innehåller mycket klorofyll. Med andra ord en perfekt näringsboost!

Du hittar alla PLOGs näringspulver hos oss på PiggaButiken!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *