Ekologisk hårvård - Piggabutiken.se

Tappar du mycket hår? Här är en kur du enkelt gör hemma.

Maria Åkerberg är ett varumärke som är känt inom ekologisk hudvård. Det många inte har lika stor koll på är att förutom proffessionell hudvård erbjuder de även kurer för  hårbotten för att lindra och hjälpa olika typer av hårbottenproblem. I detta inlägg berättar vi mer om håravfall och berättar om kuren som du enkelt gör hemma.

Håravfall är oftast symtom på att något i kroppen är i obalans. Det kan röra sig om enkla saker som att blodtillförseln blockerats genom spända axlar och rygg över en längre tid. När hårsäckarna inte får tillräckligt med syre genom blodet går dom helt enkelt i dvala. Antalet hårsäckar vi har på huvudet är densamma livet ut. Dom kan omöjligen bli färre och till skillnad från vad många tror så går det inte att dra ur hårsäckar från skalpen bara genom att dra i strået. En hårsäck är ungefär lika stor som ett knappnålshuvud och kräver ett avancerat ingrepp för att förflyttas från sin plats.

Förutom blockerad blodtillförsel kan håravfall även bero på problematik i tarmsystemet som hindrar näringsupptag. Kontentan är, så länge hårsäcken finns kvar är det fullt möjligt att få tillbaka hårväxten. Varje hårsäck omges av en egen liten muskel, stimuleras inte den så går den i dvala. Ingen skillnad från övriga muskler på kroppen. Det blir heller inte bättre av konventionella produkter till håret som täpper igen och skapar beläggningar. Så tänk på att välja produkter med naturligt innehåll.

Här kommer några rekommendationer om hur du stimulerar din hårbotten enkelt hemma. I detta exempel har jag valt produkter av märket Maria Åkerberg som är framtagna för att just stimulera hårtillväxt. För att ta fram denna kur tog Maria Åkerberg hjälp av  Isabelle Tarrier, legitimerad Trikolog. Trikologi är den del i dermatologin (läran om huden) med inriktning på hår och hårbotten. Specialiserad på allt som rör hårets och hårbottens biologi, födelse, växt, utveckling och förändring. Här är hennes tankar och erfarenheter om håravfall och en kur som du enkelt kan göra hemma.
Håravfall - Piggabutiken.seBörja med att tvätta rent skalpen med Schampoo Nettle. Massera in schampot i hårbotten och för att få blodet att cirkulera. Tänk sen på att det är viktigt att få bort beläggningar i hårbotten för att stärka den. Då rekommenderar Isabelle att använda en peeling för hårbotten, Sclap Scrub Intensive är perfekt för detta!Scalp Scrub Intensive - Maria ÅkerbergScalp Scrub Intensive - Maria ÅkerbergMed skrubben skickar vi med en applikator för att förenkla appliceringen.Scalp Scrub Intensive - Maria ÅkerbergScalp Scrub Intensive - Maria ÅkerbergMassera hårbotten med schampot och skrubben och låt dom sedan verka i ca 5 minuter inlindad i handduk. Aktiviteten märks omedelbart i hårbotten. Observera att dessa produkter är helt ekologiska och framtagna just för detta ändamål.
Ekologisk hårvård - Piggabutiken.seEfter 5 minuter sköljs allt ur ordentligt. I handdukstorrt hår sprayas sedan Scalp Treatment Nettle i hårbotten. Sedan rekommenderar Isabelle borstning med en hårborste vars strån är av svinborst. Det är den typ av strån som är mest likt våra egna och skadar därför inte hårbotten. En sådan borste hittar du här.
Scalp Treatment Nettle - Maria ÅkerbergMed hjälp av borsten kan du borsta igång cirkulationen i skalpen och samtidigt arbeta in näringssprayen för maximal effekt. Det är en enkel procedur som tar max 5 minuter. Isabelle förklarar att huden på skalpen ska kännas ”lös” och avslappnad. En spänd skalp kan leda till håravfall. Skalpen kan inte få ”för mycket” massage, den behöver stimuleras ofta, gärna vid varje tvätt genom att massera i cirklar, från nacke och upp. Lägg till det i din rutin!

Avslutningsvis kan du applicera Special for hair som innehåller Ylang Ylang olja som motverkar stressrelaterat håravfall. Vid användning i hårbotten, stimulerar den hårtillväxten så att håret blir starkare och tjockare.Specials for Hair - Maria ÅkerbergSpecials for Hair - Maria Åkerberg

Lycka till!

 

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

2 thoughts on “Tappar du mycket hår? Här är en kur du enkelt gör hemma.”

    1. Hej Danielea!

      Du kan göra denna kur 2 ggr i veckan. Men själva näringssprayen kan du använda varje morgon, oavsett om du tvättat horet eller inte. Effekten är såklart individuell då vissa känner effekt snabbare än andra. Du får testa dig fram och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *