D3 + K2

Till dig som halkar lätt – Så skyddar du ditt skelett!

Är du rädd för att halka och bryta sönder dig nu när halkans årstid närmar sig? Äter du D-vitamin? Bra! Är det för att stärka ditt skelett? Ännu bättre! Men visste du att för att D-vitaminet ska kunna hjälpa in kalciumet i skelettet så behövs K2? Jag berättar mer nedan!

K2 kan vi i optimala fall bilda själva i våra tarmar med hjälp av våra goda vänner bakterierna. Men har du problem med magen så rekommenderar jag att ta ett tillskott där du får med både D3 och K2 i samma kapsel. Allt för att se till att det du stoppar i dig är det din kropp kan tillgodogöra sig!

I Better You’s D3 + K2 finns vitamin D3 och Vitamin K2 såklart, men även kokosfett och blåbärspulver förpackade i en vegetabilisk kapsel, vilket är toppen då jag persoligen inte är så förtjust i kapslar gjorda av det som blivit över från slakteriet (usch). Både  D3 och K2 är fettlösliga vitamier och synergister, vilket betyder att de samverkar med varandra.

D3 + K2

Better You har även en noga anpassad dos till svenska behovet samt kokosfett adderat, för ett optimalt upptag i kroppen (dessa var ju fettlösliga vitaminer, vilket betyder att de behöver fett för att kunna tas upp). Kapslarna innehåller även blåbär som är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler särskilt anpassade till svenska behov och förutsättningar. Bland annat är blåbär i sin natur rikt på vitamin K2!

Så detta tillskott är verkligen strålande om du vill vara rädd om din benhälsa (ditt skelett). Osteoporos (benskörhet) är ett stort folkhälsoproblem idag där Sverige ligger i topp när det gäller högst benskörhet i världen. Totalt lider var tredje kvinna och var sjätte man över 70 år av osteoporos.

Som lite extra positiv kuriosa kan nämnas att K2 kan hjälpa kalcium från blodbanan (där det kan fastna i kärlväggarna och orsaka beläggningar i kärlen annars) till skelettet där det hör hemma, bra va!

Hoppas du får en fin vinter utan halka och benbrott!

Kram kram, Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *