Detox

Tips på hur du lyckas med din detox efter semestern!

Sommar och semester är verkligen helt fantastisk! Klart man ska unna sig med god mat och dryck, samt några extra små treats här och där. Ibland kan det dock bli för mycket av det goda och många känner att en utrensning efter semestern är vad som behövs för att återgå till det normala igen. I detta inlägg går vi igenom 3 olika detoxprogram från Renew Life samt delar med oss utav våra bästa tips för att rena kroppen. Läs vidare!

Kroppen kan såklart rena sig själv till viss del, med hjälp av dess organ. Hade den inte kunnat det på egen hand hade kroppen inte fungerat och vi hade inte mått speciellt bra. Men bara för att kroppen kan rena sig själv en aning så kan man inte leva hur som helst. Om du till exempel stressar, äter mat med onödiga ämnen, får för lite sömn, tränar för sällan eller stoppar i dig för mycket socker, mejeri och gluten, så är det inte ologiskt att kroppen hamnar i obalans. Därför är det så bra att rensa kroppen några gånger om året med hjälp av en detoxkur! När du detoxar hjälper du kroppens reningsprocess och för att nå bästa resultat är det viktigt att vara förberedd. Därför vill vi sprida denna kunskap till dig nu så att du väl känner dig redo när semestertiden är över.

Detox

En superbra detox om du vill hålla igång under en längre period är Pure Cleanse, som även vunnit fina priser då den blivit utsedd till årets bästa detox-produkt (åtta år i rad!!). Det är en reningskur som du genomgår under en månads tid där du äter två kapslar på morgonen och två kapslar på kvällen. Örterna som detoxen består utav (maskros, rabarb, kronärtskocka, gurkmeja, chlorella m.m) bidrar till rening av kroppen och levern, njurarna och tarmens normala funktion och hälsa. Denna detox har även bra effekt på tröga magar (om du efter detox-kuren vill ha ytterligare hjälp med en trög tarm så kan du prova Cleanse More, den tas bara till kvällen och ska ej tas ihop med detox-kapslarna).

Detox

Om du inte kan eller vill hålla på i en hel månad så finns 7 Day Rapid Cleanse, som pågår i en vecka. Kapslarna innehåller inga konstigheter, utan bara rena örter som hjälper kroppen att driva ut gifter på naturlig väg. En intensiv kur som är perfekt för dig som vill göra en snabb förändring och inte har tid för en längre kur. När kroppen renas av en detox du få huvudvärk i början, samt få lite fart på magen, sämre andedräkt och till viss del en utrensning i huden. Det kanske känns jobbigt och segt men man får fokusera på att det är gifter som lämnar kroppen så att man förbättrar sin hälsa. Det är bara att hålla ut! Symptomen går över efter endast några dagar och då blir du istället piggare och fräschare plus att du får bättre sömn och mer energi.

Detox

First Cleanse är en detoxkur på 15 dagar som passar perfekt för dig som är nybörjare och aldrig tidigare gjort en detox. Detta är en mild kur som renar kropp och organ med sina örter, precis som de andra två. Om det är första gången som du gör en detox kommer här nedan några få men så viktiga punkter att genomgå under din utrensning:

  • Ät mer ekologiska frukter, bär, grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Ekologiska råvaror innehåller ofta mindre gifter och tillsatser, som då inte belastar  kroppens naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter som ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är också bra att äta under en detox, då de är rika på klorofyll, som ökar PH-värdet i kroppen.
  • Drick mer vatten, gärna med citron eller gurka i. Varför du ska dricka mycket vatten är för att få en bra genomsköljande effekt i kroppen. Effekten om du dessutom har citron eller gurkskivor i vattnet blir att du alkaliserar vattnet, det betyder att du gör det mer basiskt genom att tillsätta mineraler. En basisk kropp har en bättre förutsättning för att rena kroppen än om din kropp är sur. Citron eller gurka spelar ingen större roll, du väljer själv det du tycker smakar bäst.
  • Skippa gluten, mjölk och socker. Det kanske låter krångligt men i boken Sju steg till ett friskare jag får du tips på hur du kan äta mer hälsosam mat, som passar just dig. Boken innehåller massa olika recept och ger inspiration.
  • Skippa koffein, alkohol och tobak. Hela anledningen med din detox är just att rensa ut och avgifta din kropp. Därför är det väldigt bra att inte konsumera saker som försämrar eller förhindrar den naturliga utrensnigen. Varken koffein, alkohol eller tobak är något som är speciellt bra att konsumera när du detoxar. Om du har svårt att sluta bara sådär så kan du trappa ner mer och mer, lite är bättre än inget.
  • Lugnare träningsformer. Att träna är bra men var lite mer försiktig och välj lugnare träningsformer än vanligt. Det är viktigt och hjälpsamt att hålla igång träningen även under en detox-kur, men håll träningen på en lägre nivå. Undvik alltså högpulsträning, motionera istället genom långa promenader, simning eller yoga.
  • Ät mindre men oftare. Ät hela 5-7 protioner om dagen, men du måste låta matsmältningen hinna med all mat. Att äta på detta sättet håller energinivån uppe och även magen i balans. Detta underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Ta det lugnt. Var harmonisk och försök att undvik stress. Varva ner, till exempel via meditation, massage eller kanske bara med en bra bok.

Detox

Renew Life har flera olika produkter för dig som vill köra en detox-kur. Klicka hem den detox som passar dig, din livssituation och dina behov! Och stort lycka till ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *