Vetekudde

Tips på hur du slipper spänningshuvudvärk

Har du börjat frysa än? För många är vintern inte bara förknippad med skidor, pulkabackar, snöbollskrig och glada rosiga kinder. För vissa är detta axelspänningarnas tid!

Är du en frusen person som framåt september börjar segla på utbudet av ylletröjor inför vintern? Kanske är det svårt att utskilja vad på dig som är axlar och vad som är hals? Eller så vaknar du med spänningshuvudvärk? Då förstår jag om du har lite delade känslor om vår stundande årstid just nu. Men såklart finns det tips för dig att stå ut även de kallaste månaderna!

Har du testat en vetekudde? Detta är mitt enskilt bästa tips till alla med spänningshuvudvärk under vintern. Att värma en vetekudde och lägga över axlarna gör underverk med allt från spänningshuvudvärk till att den får dig att sova bättre. Om du spänner dig signalerar du till hjärnan att det är fara och färde och direkt olämpligt att sova just nu vilket gör att hjärnan håller lite på sömnhormonet melatonin och din sömn blir sämre.

Vetekudde

Man kan även använda sin vetekudde vid mensvärk, att värma en kall säng innan sänggående, sätta sina kalla fötter på om man varit ute länge. Detta är mina barns favorit, att få varm choklad att dricka samtidigt som man värmer fötterna på vetekudden. Receptet till denna fantastiskt goda chokladdryck hittar du HÄR. Att lägga en varm vetekudde på muskler med träningsvärk är en annan favorit hos oss! Som du ser är en vetekudde ett måste i vårt hem när vintern kommer! Kanske sugen på att testa en du med?

Håll värmen i vinter! Använd vetekudden. Har du ingen hemma kan du hitta dem i olika färger hos oss. Klicka HÄR för att komma till dem på hemsidan!

Kram Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *