Recept

Tips på somrig rabarberbowl!

För en tid sen bjöd jag mina kollegor på “rabarberyoghurt” med massa goda toppings, vilket verkade va väldigt uppskattat. För er som vill testa detta kommer en beskrivning på hur jag gjorde här nedan!

  1. Koka några stänger rabarber (jag tog 3 st ganska stora) med lite vatten.
  2. När de mjuknat (tar bara några minuter) så tillsätter du 5 dl kokosgrädde, lite vaniljpulver, nystött kardemumma och 2 msk honung samt en påse “veggi-gelatin” (möjligt att det går att utesluta men jag ville ha en tjock “yoghurt” så att all topping inte sjönk ner till botten.
  3. Låt det svalna till rumstemperatur, sen in i kylen över natten.
  4. Så är den redo att toppas! Jag tog valnötter, gojibär, kokos, dadlar, pumpa- lin-solros-frö men ta vad du har hemma!

Detta gjorde jag i 5 små glas men receptet funkar även till 2 lite mindre bowls. Kanske i kokosskålarna från Coconut Bowls?! (:

Stort lycka till!

Kram Pigga-Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *