Hudvårdstips - Q for Skin

Torrhet och hudbesvär kan vara brist på fettsyror: 3 tips som ger dig mjuk och elastisk hud

Många av oss tänker på krämer, serum, rengöring och oljor när vi tänker på hudvård. Men det många glömmer är att huden faktiskt bildas inifrån. Så når du inte det resultat du söker med din hudvård kan det vara där något går lite snett och då hjälper det inte hur mycket du än smörjer eller tvättar. Därför vill jag prata lite om fettsyror idag. Fettsyror är lika nödvändiga som vitaminer för huden och har du brist på fettsyror kan det leda till många problem med din hud. Vanliga kännetecken är att huden är obalanserad, torr eller kliar där följderna kan bli att det uppstår besvärande hudproblem och för tidigt hudåldrande. Som tur är kan du få i dig värdefulla fettsyror via nordiska fröoljor, som visat sig bidra till snabba och synbara resultat.

För att hitta fettsyror med effektiva koncept som tar hänsyn till människa, djur och miljö så har det svenska familjeföretaget Q for Skin valt att arbeta med svartavinbär, havtorn och lingon med högt innehåll av fettsyror och antioxidanter. Q for Skins exklusiva nordiska koldioxidpressade fröoljor, som visat sig vara mycket kraftfulla, bidrar till snabba och synbara resultat. Pressningsmetoden, där man undviker förstörande upphettning av innehållet, ger en ren olja som är fri från lösningsmedel, kemikalier och kontaminering. Alltså ett fantastiskt miljöalternativ, fritt från miljögifter och tungmetaller.
Fettsyror - Q for Skin
Vilka fettsyror passar mig och min hud?
I dagsläget finns tre olika kapslar från Q for Skin med unika egenskaper att välja bland; Svartvinbärskapslar, Havtornskapslar och Lingonkapslar. Vilken ska du då välja av dessa tre? Läs vidare så berätta jag lite kort om deras egenskaper så du kan välja den som passar just dig.
Hudvårdstips - Q for Skin

Svartvinbärskapslar rekommenderas som kosttillskott till alla med torr hud. Hud som är torr och kliar är ofta gles och svartvinbärsfröoljan bidrar med unika byggstenar för optimal hudkvalité. Oljan med sitt höga innehåll av omegafetter, är av naturen rik på Omega 3 och Omega 6 ger som väsentlig näring för en frisk hudbarriär. Den passar alla; kvinnor, män och barn, oberoende av ålder.

Svartvinbärskapslar - Q for Skin

Arbeta, tvätta, städa, laga mat, träna, socialisera, hämta på förskola – ja, vardagen kan innehålla många olika saker som man ska hinna med under ett fåtal timmar och stressen kan synas på din hud. För att kroppen ska klara av dessa påfrestningar är det viktigt att stärka upp den både inifrån och utifrån. Känner man sig stressad är det inte alltid att kroppen klarar av att ta upp den fina näringen som ligger på tallriken. Det kan visa sig i form av diverse besvär med huden.

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden. Den är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7, de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och 9 samt på naturliga antioxidanter som E-vitamin, karotenoider, växtsteroler och flera andra näringsämnen. I en studie omfattande 982 personer konstaterar man att bättre psykisk hälsa och en upplevelse av optimism är kopplat till högre koncentrationer av karotenoider i kroppen.

Havtornskapslar - Q for Skin

Havtorn har dessutom sedan århundranden använts som medicinalväxt för att förbättra blodcirkulation, immunförsvar, matsmältning, nervsystem, inflammationer samt hud och slemhinnor.

Havtornskapskar - Q for Skin

Tänk på lingonen i skogen. Efter en varm sommar är lingonen fortfarande runda, fluffiga och fina. Andra bär ser mer ut som russin. En frostig höstnatt och lingonet står fortfarande där och lyser med sin skönhet. Lingon har en slags inbyggd antirynkeffekt som gör att bären inte skrumpnar, och enligt forskare kan denna effekt överföras på oss människor. Lingonfröoljan innehåller fettsyror som hjälper oss att få i oss lingonens verksamma ämnen som på så sätt kan fördröja hudens åldringsprocess. Detta innebär att rynkor kan hejdas och att huden behåller sin spänst, fukt och elasticitet.

Lingonkapslar - Q for Skin

En frisk hud är mjuk och elastisk, den varken kliar, gör ont eller är röd, oavsett om det gäller i ansiktet, hårbotten eller på kroppen. Här har du nu fått tre alternativ som kan hjälpa dig om du upplever dessa besvär.
1. Svartvinbärsfröolja – För dig med torr hud som behöver byggas upp och skyddas.
2. Havtornsolja – För dig med stressad hud som behöver repareras.
3. Lingonfröolja – För dig som vill fördröja hudens åldersprocess (anti-age).
För att underhålla och behålla en normal hud, innehåller Q for Skins produkter viktiga fettsyror och antioxidanter som ger huden lyster och fräschör och optimerar fett- och fuktbalansen. Lycka till och mejla gärna kundservice@piggabutiken.se om du har några funderingar.

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *