spinning - hälsa

Träningstips – Spinning

Alla vi som jobbar här på Piggabutiken.se har ett genuint intresse för både hudvård och hälsa. För ett tag sedan bloggade vi om att vi började en morgon med yoga och värmande örtte innan jobbet (läs om det här). Förra fredagen var det dags för en lite mer pulshöjande träningsform – spinning! Högintensiv träning som är bra för  både hjärta och lungor men samtidigt bygger upp styrka i mage, rygg och ben. Superträning helt enkelt!

Ja, spinning är mycket bra för kropp och knopp på många sätt. Det ökar benstyrkan, pulsen och syreupptagningsförmågan. Förutom det är det även bra träning för skinkor och lår och förbättrad kondition utan att belasta knän eller höfter. Därför är detta en perfekt träningsform för dig som vill träna kondition men som inte kan springa så långa sträckor på grund av ömma knän. Tänk på att även hjärtat är en muskel och att det är viktigt att träna det med jämna mellanrum. Detta gör du genom att genomföra träning som ökar pulsen och låter hjärtat jobba lite.

Hur går det till när man går på spinning då? Detta är ett gruppass men du bestämmer helt själv hur hårt du pressar dig själv. Instruktören sitter på en cykel framför gruppen och beskriver exakt hur du ska göra och peppar dig för att du ska göra ditt bästa utefter din egen förmåga. Tänk på att första träningspasset kan kännas väldigt tufft så räkna med att svetten rinner och mjölksyra i benen. Men för att citera vår duktiga instruktör är detta inte ett täcken på svaghet, det är ett tecken på att vi lever och är starka! spinning - hälsaEfteråt känns det så skönt i kroppen så samla ihop kompisgänget eller kollegorna och ge gärnet!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *