Naturborste - A la Eco

Två produkter att byta ut för ett mer giftfritt kök

Vi skriver mycket om ren och naturlig hudvård och hälsa här på bloggen. Men nu är frågan, håller sig det rena och naturliga även utanför det vi stoppar i oss och smörjer in oss med? Ställ den frågan till dig själv och ta en titt i köket tillexempel. Många av oss behöver nog inte leta länge innan vi hittar kemikalier och onödig plast. Här är därför lite tips om hur du blir av med dessa och öppnar upp möjligheter för ett giftfritt kök!

Du kommer nu få några snabba tips som du enkelt kan genomföra hemma för en mer hälsosam miljö i köket. Börja med diskborsten! Släng den plastiga diskborsten i plaståtervinningen och byt ut den mot en diskborste i trä. Diskborstarna från Á la Eco är gjorda i trä och fungerar för all slags diskning.
Naturborste - A la Eco
En diskborste med trähandtag är en bra investering och samtidigt skön att diska med. Just denna diskborste med medelhård naturborst kan du använda till all disk. Du kan alltså använda den oavsett om du diskar porslin, glas och bestick, såväl som till till kastruller och stekpannor. Skulle du vilja he en ännu starkare diskborste för matrester som satt sig ordentligt finns även en kastrullborste av trä med borst av rot som effektivt gör rent utan att repa materialet. Denna är dessutom perfekt när det är dags att skrubba färskpotatis!
Naturborste - A la Eco
Om du sköter din diskborste rätt kan den hålla i flera månader. Borsten är tät och bör hängas på en krok eller ställas med huvudet uppåt i bestickstället för luftning mellan användningarna. När borsten är slut kan huvudet bytas ut mot ett ersättningshuvud, och det gamla kan du lägga på komposten.
Naturborste - A la Eco
Vidare med tips för ett mer giftfritt kök är något så enkelt som att byta diskmedel. Ecover’s Diskmedel Zero skyddar dina händer vid handdisk. Den är parfymfri, innehåller växtbaserade ingredienser och är godkänd av Astma Allergy Danmark, vilket gör diskmedlet skonsamt mot huden. Eller välj ett diskmedel med doft från Lillys Eco Clean och njut av den trevliga doften av ren eterisk citronolja – ett naturligt antibakteriellt extrakt. Har du diskmaskin? Inga problem! Ecover har maskindisktabletter av växt- och mineralbaserade ingredienser.
Psst! Vill du detoxa hela hemmet så hittar du ett prisvärt städkit här!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *