Pool

Undvik soleksem – Här är två produkter som kan hjälpa dig!

Visst är det underbart med sköna dagar i solen. Men för många innebär det även risk för soleksem vilket kan vara väldigt jobbigt och påfrestande. Solen är varm och skön men glöm inte bort att skydda dig både inifrån och ut. Här är två produkter jag använder för att förebygga risken för soleksem.

Pool

Förr fick jag ofta soleksem vilket jag slipper idag eftersom jag förebygger med Betakaroten från Better You, solar sunt och måttligt samt använder fysikaliska naturliga solkrämer. Betakarotenet aktiverar melaninet (det som ger huden pigment) och gör att man lättare och snabbare får färg även om man solar mindre. Färgen håller längre och man fjällar inte lika lätt. Var också uppmärksam på vad du använder för solkräm, finns alltför många som är baserade på syntetiska råvaror och syntetiska solfilter. Mina favvisar är solkrämerna från Eco Cosmetics, de går in fint i huden utan att kladda och ger ett bra skydd.

Pool

Dessutom är jag lite yrkesskadad och vet hur mycket huden kan åldras i förtid av för mycket solande. Nej tack till slapp, rynkig och storporig hud. Därför solar jag nu alltid måttligt och med förstånd! Att undvika den starka solen mitt på dagen och hellre njuta av tidig morgonsol eller eftermiddags/kvällssol tycker jag är mycket behagligare. Tänk lite extra på hur du solar och ta hand om dig och huden i sommar!

Kram Emelie ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *