Ekologiska våtservetter - Gaia

Välj våtservetter som är hudvänliga – på riktigt!

Det säljs allt fler våtservetter som sägs vara anpassade efter barns känsliga hud. Har du småbarn har säkert du också märkt hur smidigt det är att kunna torka av barnet även när du inte har tillgång till vatten. Fortsätt läs så kommer du också vilja byta ut allergiframkallande till giftfritt alternativ!

Otäckt nog  har flertalet tester visat att många av de vanliga konventionella märkena på marknaden kan innehålla upp till 16 olika kemikalier – ämnen som du varken vill ha på ditt barns eller din egen hud. Några av dessa ämnen är Butylparaben, Etylparaben, Methylparaben, 2-Fenoxietanol, Propylparaben, Cetr,-bromide osv. Testfakta.se har under de senaste åren gjort  tester av just våtservetter och det visade sig att 18 av 19 märken innehöll kemikalier som klassas som potentiellt hälsofarliga eller allergiframkallande. Fy vad hemskt!

Barns hud är tunnare är vuxnas och av den anledningen påverkas den lättare av kemikalier. Av den anledningen vill jag rekommendera ekologiska våtservetter tillverkade i extremt mjuk bambutrasa – som är hundvänlig på riktigt! Dessa servetter har jag använt till båda mina barn under flera år och vi är så nöjda hela familjen. Här är en bild på min äldsta som för några år sedan.Ekologiska våtservetter - GaiaEftersom vi var så nöjda redan då är dessa våtservetter ett naturligt val även till yngsta sonen. Men självklart har storebror fortfarande nytta av våtservetterna efter mellanmål och fruktstunder.Ekologiska våtservetter - GaiaEkologiska våtservetter - GaiaKlickar du hem dessa våtservetter kan du känna dig säker på att dessa innehåller rena, naturliga, ekologiska extrakt som försiktigt rengör, lugnar och vårdar ditt barns hud. Fri från alkohol, petrokemiska ingredienser, tvål, sulfater och parabener, vilket gör den skonsam nog att använda såväl på din babys lilla ansikte som på dess händer och stjärt. Bambu har dessutom i sig antiseptiska egenskaper helt naturligt. Så naturligt och bra!

 

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *