En fråga som många undrar är vad som egentligen skiljer en giftfri, ekologisk och naturlig mascara mot en vanlig. Är skillnaden egentligen så stor? Ja, det är den.

Det är smart att välja att använda sig utav rent, naturligt och ekologiskt smink när alternativ finns, vilket det gör idag. Framförallt är det viktigt att välja en bra mascara som inte på något sätt stör ögonen. I ögonen finns det känsliga slemhinnor som man vill hantera och vårda med försiktighet. Det är såklart viktigt för alla att använda så naturliga produkter som möjligt med framförallt tonåringar, som i regel använder mer smink än vuxna. Plus att en ung människas kropp inte är fullt utvecklad och det gör att man är mer känslig för gifter.

Mascara

Konventionellt ögonsmink, då speciellt mascara, kan innehålla ämnen som verkligen inte är bra för dig. Bland annat allergi- och cancerframkallande ämnen. Några exempel på det är syntetisk mysk, nickel, parabener, triklosan och ftalater. Något som dock är ännu värre är mascaror som är vattenfasta.

Man kan aldrig skapa en mascara som är helt perfekt för alla då det är en produkt som är väldigt individ beroende på många saker. Alla människor har olika fransar, ögon och är känsliga för olika saker. Men Inikas mascara är en produkt som passar de med känsliga ögon också. Denna mascara med ekologiska ingredienser är fri från otäcka kemikalier och samtidigt ger den dig långa vackra fransar med mycket volym.

Mascara