ögonkräm - maria åkerberg

Så blir du av med vita prickar kring ögonen

Ögonkräm är en av de viktigaste hudvårdsprodukterna du kan ha hemma. Huden kring ögonen är mycket tunnare än den övriga huden i ansiktet och därför behöver man använda en kräm med mindre molekyler, vilket det är i en ögonkräm. Mindre molekyler kan tränga ner i huden kring ögonen och ge maximal effekt. I dagkrämer är molekylerna större och det resulterar i att de inte kan tränga ner i huden kring ögonen. Detta kan få konsekvenser i form av exempelvis milier.

ögonkräm - maria åkerberg
Om du inte använder ögonkräm kring ögonen utan använder din dagkräm så kan det bildas små, vita prickar kring ögonen som kallas för milier. De uppstår eftersom molekylerna i dagkrämen är för stora och täpper till den tunna huden runt ögonen. Milier kan man få bort genom att använda ögonkräm, men det är inte alltid det hjälper och då behöver man gå till en hudterapeut som kan ta bort dessa.
ögonkräm - maria åkerberg
Eye Cream från Maria Åkerberg är en ögonkräm som ger huden kring ögonen fukt samt har en utslätande och en uppljusande effekt. Eye Cream är en superbra hudvårdsprodukt som man även kan använda som en ansiktskräm om man inte tål eteriska oljor, då inga eteriska oljor finns i Eye Cream. Finns även i 30ml. Passar alla helt enkelt!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *