maria åkerberg - olika färg - innehåll

Varierad doft och utseende – ett tydligt spår av naturen

Hur kan en produkt ha olika utseende och doft trots att innehållet är detsamma? I detta blogginlägg förklarar jag varför doft och utseende på Maria Åkerbergs produkter kan variera trots att ingredienserna är exakt samma i produkten varje gång. Du kanske tycker det låter märkligt och kanske till och med dåligt att inte kunna ge några garantier på doft och utseende. Men efter att du läst förklaringen vågar jag nästa lova att du kommer tycka det är en positiv sak.

Så, hur skulle detta kunna vara en positiv sak? Jo, det är nämligen som så att dessa produkter består av råvaror från växtriket och ingrediensernas egenskaper kan variera beroende på skörd. Detta beror på den enkla anledningen att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall – som när det gäller ex ringblomsextraktet i exempelvis Hand Cream och Shea Balm – beror det helt enkelt på att blommorna har olika färger när de växer i naturen.

naturliga ingredienser - Maria Åkerberg

Om man vill få exakt samma färg och doft vid varje produktionstillfälle, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Därför kan nog de flesta hålla med om att en liten variation i utseende och doft inte är så farligt jämförelsevis med de kemikalier som annars skulle behövas för att garantera ett identiskt resultat.

naturliga ingredienser - Maria Åkerberg

Att Maria Åkerbergs produkter varierar i doft, färg och konsistens är alltså ett tydligt spår av naturen som följer med i varje förpackning.

naturliga ingredienser - Maria Åkerberg

Jag hoppas att du uppskattar att de inte tillsätter onödiga ingredienser vilkas enda uppgift är att ge en tilltalande konsistens, doft eller färg. Det gör i alla fall jag!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *