naturliga ingredienser - Maria Åkerberg

Varierad doft och utseende – samma innehåll

Är du en trogen användare Maria Åkerbergs ekologiska produkter har du säkert lagt märke till att doft och utseende på innehållet kan variera något gång till gång. Vad beror det på? Det är så logiskt när du väl vet anledningen!

Idag tänker jag förklara varför doft och utseende på Maria Åkerbergs produkter kan variera trots att ingredienserna är exakt samma i produkten varje gång. Det är nämligen som så att dessa produkter består av råvaror från växtriket och ingredienserna kan variera beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. Logiskt som sagt!naturliga ingredienser - Maria ÅkerbergI andra fall – som när det gäller ex ringblomsextraktet i exempelvis Hand Cream och Shea Balm – beror det helt enkelt på att blommorna har olika färger när de växer i naturen. Om man vill få exakt samma färg och doft vid varje produktionstillfälle, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Att Maria Åkerbergs produkter varierar i doft, färg och konsistens är alltså ett tydligt spår av naturen som följer med i varje förpackning. Vi hoppas att du uppskattar att de inte tillsätter onödiga ingredienser vilkas enda uppgift är att ge en tilltalande konsistens, doft eller färg.naturliga ingredienser - Maria ÅkerbergVärt att lyfta är även Maria Åkterbergs genomtänkta förpackningar. I andra plastförpackningar kan det finnas hormonstörande Ftalater i som kan läcka över från förpackning till innehåll i kosmetiska produkter. I Maria Åkerbergs förpackningar finns inte ftalater. De är helt giftfria och gjorda av Bioplast som inte bara är koldioxidneutral utan även binder upp CO₂.  På initiativ av Mikael Åkerberg utvecklades denna förpackning och Maria Åkerberg blev då först på den svenska marknaden med att använda denna typ av plast som inte belastar miljön. naturliga ingredienser - Maria ÅkerbergMen vad används istället för råolja som konventionell plast tillverkas av? Jo, plasten tillverkas av sockerrör istället för råolja. Sockerrör behöver koldioxid för att växa. Då Maria Åkerbergs förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid som sedan tas upp av sockerrören. I processen att tillverka plast av sockerrören går det också åt koldioxid, vilket resulterar i att den totala processen inte bara blir neutral utan det går till och med åt extra koldioxid. Hur bra?! Förpackningarna källsorteras som plast: Tomma förpackningar lägger du i plaståtervinningen tillsammans med konventionell plast.

Hoppas du tyckte detta inlägg var intressant och att det kommer kännas extra bra att klicka hem dessa fina produkter från och med nu.

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *