rengöring - Piggabutiken.se

Vikten av ansiktsrengöring

En stor nyckel till en fin hud, är en rengjord hud. Om man vill ha ett bra resultat från sin hudvård så är det väl värt att investera i en bra rengöring. Tvål och vatten är ingen bra hudvårdsrutin eller rengöring, man kanske tänker att ”det funkar bra för mig” eller ”jag har aldrig fått några problem av att använda det”. Tvål är väldigt uttorkande för huden i ansiktet och förstör huden i längden. Det kan exempelvis ge yttorrhet eller framkalla torrhetsrynkor.

rengöring - Piggabutiken.serengöring - Piggabutiken.seDet är vanligt att många tror att om man är en person med fet hy ska man tvätta sig med tvål för att torka ut huden så att den inte längre är fet, men det är fel. Om en person med en fetare hy vill torka ut huden genom att tvätta sig med tvål och vatten i ansiktet så kan det ge en motsatt effekt, det kan leda till att eftersom huden känner att den är torr så vill den smörja sig och producerar därför mer talg för att huden inte ska torka ut. Tvål rubbar även hudens normala pH-värde.

Välj en ansiktserngöring som passar just dig här. Till ansiktsrengöringen rekommenderas en tvättsvamp som är gjord av bomulls-, lin- och träfibrer.
rengöring - Piggabutiken.se
rengöring - Piggabutiken.serengöring - Piggabutiken.seJag har sett många gå från tvål och vatten till rengöring, och man blir nästan chockad av resultatet. Huden är inte torr och stramar längre samt har den fått mycket mer lyster och nästan inga tecken på orenheter alls. Så dissa tvål och vatten och använd rengöring!

Efter man har rengjort huden ska man alltid ha en fuktgivande ansiktskräm som stärker effekten.

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *