Wilma

Viktigt med fettsyror för barn och ungdomar

Varför är fettsyror (Omega-3 och -6) så viktiga? Ja en professor i Finland gav det enkla svaret: We cant survive without them! Nä, just det! Vi kan inte leva utan dom. De är essentiella för vi kan inte tillverka dom själva. De måste tillföras via vår mat. Det är ju bra, eller?

Ja, i den bästa av världar så äter vi flera ggr i veckan viltfångad fet fisk som ej är belastad av miljögifter, vi stressar inte när vi äter, vi tuggar maten noga ca 30 ggr per tugga, vi sover gott på natten minst 8-10 timmar och vi “vilar alltid på maten” ca 1 timme.

Är det så här våra ungdomar lever? Knappast.

Är de i behov av näringsstöd i form av fettsyror? Troligen.

Wilma

Wilma som är 12 år har ätit svartvinbärsfröolja sedan hon var 5-6 år gammal. Det är en naturlig del av hennes vardag och hon tänker nog inte så mycket på det. Jag, som mamma, tänker desto mer. Det finns inga garantier för något här i världen men om jag kan försöka bygga starka barn, både fysiskt och psykiskt, så känns det bra i mammahjärtat. Wilmas egna ord:

– Jag äter dessa kapslar för att då slipper jag smörja mig lika ofta, jag är inte lika torr.

-Min mage mår bättre.

-Mamma säger att jag ska göra det. Och då vill mamman tillägga att Omega -3 och -6 i optimal balans, i lättupptaglig form och av fantastisk kvalitet från en hållbar resurs är det bästa jag kan komma på att ge henne för hennes hud, hormonsystem och immunförsvar. Jag tänker att med det, en rejäl skopa självförtroende och en stark självkänsla vill jag skicka henne ut i världen. Men inte än. Än, ett tag, får du vara min lilla Wilma…

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *