Q for Skin

Lider du av torra och sköra slemhinnor?

Det är väldigt vanligt med torra slemhinnor, både när man närmar sig klimakteriet men även hos yngre kvinnor. Vad som har hjälpt mig är att smörja kroppen inifrån med fettsyrekapslar samt milda och naturliga produkter från Q for Skin på utsidan. Om du brottas med torra och sköra slemhinnor föreslår jag att du läser vidare!

Q for Skin

Själv brukar jag använda Q for Skins universalolja, Black Currant Oil eller Nourishing Oil. Båda fungerar lika bra, bara att Nourishing Oil innehåller lite doftämnen och vissa vill inte ha det i underlivet. Då passar Black Currant Oil bättre! Dessa oljor kan man spraya i underlivet hur ofta man vill. De mjukgör och lindrar för stunden samtidigt som de jobbar på djupet med “byggstenar” (näring) till slemhinnorna.

Q for Skin

Det är också viktigt att man tvättar med något som är milt mot slemhinnorna men ändå gör rent utan att reta upp området. Där rekommenderar jag en tvätt som egentligen är en ansiktstvätt för känslig hy i ansiktet, Cleansing Milk. Med sin milda formula lägger man den på torr hud innan man sköljer av med vatten, därför att denna tvätt även skyddar mot vatten vilket är viktigt att tänka på om du har en känslig hud och torra slemhinnor (vatten torkar nämligen ut huden).

Q for Skin

Vill man hjälpa till ytterligare är det kapslarna jag rekommenderar, antingen Svartvinbärskapslar eller Havtornskapslar som även dem smörjer och ger näring åt huden från insidan (våra slemhinnor är ju trots allt vår inre hud).

Hör av dig om du behöver ytterligare hjälp mot torra och sköra slemhinnor eller om du har andra frågor angående din hud och hälsa. Vi finns här för att hjälpa dig ♥ Antingen kan du boka telefonrådgivning hos mig på Boka Direkt eller så kan du mejla oss på kundservice@piggabutiken.se.

Tveka inte att höra av dig! / Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *