Sminkborstar - Piggabutiken.se

Smutsiga sminkborstar kan vara en orsak till oren hud

När tvättade du dina sminkborstar senast? Jag brukar rekommendera att man ska tvätta sina borstar varje vecka om man sminkar sig varje dag. Redskapen som används i ansiktet drar till sig mer smuts, hudavlagringar och bakterier än vad du kanske tror. När du sen använder makeup-redskap som inte blivit rengjorda på ett tag kan det uppkomma irritationer, plitor och finnar på huden.

Med det sagt kan alltså en otvättad pensel ellerborste vara orsaken till en oren hud. Om du lägger till i din rutin att rengöra dina verktyg minst en gång i veckan kan du känna dig säker på att inga bakterier finns i dom som kan orsaka hudproblem. Fortsätt läs så visar jag hur smidigt det är att tvätta sminkborstarna!

Blöt borsthåren men undvik skaftet så mycket som det går, om det kommer ner för mycket vatten i borsten så kan stråna lätt lossna. Sminkborstar - Piggabutiken.seApplicera milt schampo eller diskmedel i handflatan och cirkulera med borsten mjukt för att få bort smuts och bakterier. Piggabutiken.seLåter du borsten torka stående med borsten uppåt rinner det ner vatten i skaftet som eventuellt kan lösa upp limmet vilket leder till att stråla släpper från borsten. Lägg istället borstarna för att torka på ett plant underlag, gärna på en handduk så de torkar snabbare. Sminkborstar - Piggabutiken.se Så, när tvättade du din bortsar senast?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *