Eteriska oljor Crearome

Ekologiska eteriska oljor

Eteriska oljor finns i många olika varianter och dofter, och självklart har de olika egenskaper. Här kan du läsa om Crearomes eteriska oljor och hur de olika gynnar dig på olika sätt. Vilken passar bäst till din hudtyp? Hur doftar de? Allt detta får du svar på om du läser vidare!

Apelsin – För att utvinna apelsinolja pressar man skalen från frukten. Doften från apelsin har en lugnande inverkan och kan därför vara ett stöd vid stress. Oljan kan användas till massage, badolja eller till huden och även vid celluliter. Om man vill ha en i ansiktsoljan så fungerar denna till det också, mest till fet, stressad, mogen eller trött hud. Den återfuktar även huden och ökar regenerationen med hjälp av karotinet den innehåller, vilket är en A-vitamin som finns i apelsinskalet.

Bergamott: Denna oljan doftar av citrus med ett svagt inslag utav blomster. Den verkar upplyftande på sinnet, framförallt dagar då man är nedstämd.

Citron:  Denna olja är bra i aromalampan när man behöver rena sina tankar. Denna oljan kan dessutom användas i livsmedel. Istället för att krångla med att riva citronskal så kan man droppa i några droppar av denna olja i desserten, glassen eller kakan.

Citrongräs: Denna doft används mycket i Thailand då den ger energi på mental nivå. Om man vill ha den som ansiktsolja så passar den till fet och oren hud. Använd dock denna olja med försiktighet, man rekommenderas sätta sig in i de biverkningar som oljan kan ge.

Eukalyptus: Denna olja renar luften och ger en uppfriskande känsla. Fungerar bra till muskelmassage och kan användas i livsmedel.

Ingefära: Denna olja doftar syrligt och kryddigt, och är aktiverande samt ger dig en känsla av modighet. Den fungerar även bra till muskelmassage. Dock kan den vara irriterande om du har en mer känslig hud.

Ingefärsgräs: Denna friska olja är upplyftande och är perfekt att använda i fasta tvålar, flytande tvålar och schampo.

Lavendel: Detta är en av de eteriska oljorna som du har mest användning av. Denna olja verkar avslappnande och upplyftande, och om du vill ha den i ansiktsolja passar den till alla hudtyper. Den stimulerar cellförnyelsen, och fungerar bra på mogen hud. Den är utmärkt att använda på småsår och brännskador då den är inflammationshämmande och hjälper såren att läka.

Pepparmynta: Olja som är aktiverande och kylande på huden, men bör doseras med försiktighet.

Tea Tree: Egenskaperna för denna olja är uppfriskande och luftrenande. om du vill ha den som ansiktsolja så passar den till fet och oren hud, även för dig med akne. Den kan med fördel även användas på eksem, psoriasis, mjäll, vårtor, herpes, sår, insektsbett och brännskador. Den är dessutom. inflammationshämmande.

Hoppas att du fick lite mer förståelse om de olika oljorna från Crearome och hur du på bästa sätt kan använda dem för just din kropp och ditt sinne!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *