Loelle

Ekologiskt hudvårdsmärke som bidrar till en mer jämnställd värld

Här på PiggaButiken är det viktigt för oss att erbjuda dig produkter som är snälla på riktigt. Nu menar vi inte bara innehållsmässigt med giftfritt och naturligt innehåll, utan även hur produkten tillverkas och av vem. Därför är vi noga med att undersöka så mycket vi kan om processen från produktionen av produkten tills att den ligger i din brevlåda. Imorgon är det internationella flickdagen, därför vill vi lyfta en speciell leverantör i sortimentet som verkligen drar sitt strå till stacken för en mer jämställd framtid.

Vi vet att det imorgon är internationella flickdagen och att det finns en annan dag för internationell kvinnodagen, men vi vill ändå lyfta fram Loelle idag som hämtar sin arganolja direkt från ett kvinnokooperativ utan några mellanhänder. Loelle stöder på så sätt kvinnorna som tillverkar oljan bland arganskogen mellan Essaouria och Agadir. Så bra och så viktigt!

Loelle

Oljan som skördas och produceras av kvinnokooperativet i Marocko, är certifierad av organisationerna USDA (amerikanska jordbruksdepartementet) och ECOCERT (certifikat för naturliga och ekologiska skönhetsprodukter). Vi tycker att det är ett fantastiskt initiativ att använda detta marockanska kvinnokooperativ för att tillverka denna olja. Vad tycker du?

Loelle

Internationella flickdagen finns för att uppmärksamma allmänheten om flickors rättigheter och för att diskutera flickors situation med beslutsfattare världen över. Dagen ska göra så att flickor kan nå en jämlik position i samhället. Det är inte bara flickors rätt, utan det är dessutom viktigt för att bryta fattigdomsspiralen. Trots att det sedan länge funnits en dag för barn och en annan för kvinnor så har ingen av dagarna kunnat uppmärksamma de speciella utmaningar som flickor står inför. De är den mest diskriminerade och utsatta gruppen.

Med detta inlägg vill vi sprida budskapet om Loelle och deras fantastiska arbete för att göra denna värld lite mera jämnställd!

Tack till er Loelle ♥

Publicerat av

Erika

Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *