Jag har som bekant två döttrar. I år blir de 12 och 13 år. Jag har en dröm om att dessa underbara, smarta, kloka, livsbejakande unga damer ska få växa upp i en värld där alla behandlas lika och har lika förutsättningar, kvinna som man. Jag fattar att det är en bit dit men banne mig, jag ska kämpa för deras skull! Vad har detta med Q for Skins oljor att göra? Fortsätt läs så kommer du förstå!

Ska vi vara lika måste vi ha samma förutsättningar menar jag. Att män har ett underliv som sällan eller aldrig råkar ut för bekymmer är ju orättvist, det kan vi inte göra något åt. Men det vi kan göra är att se till att alla kvinnor, flickor, tjejer där ute vet att det finns hjälp att få när underlivet, av någon anledning inte mår väl. Sen kan jag tycka att vi 2019 borde kommit längre. Att säga penis eller snopp är inte så svårt men herregud, vi kvinnor har ju inte ens ett namn att relatera till som inte i mångas öron låter “illa” eller förknippas med något pinsamt. Hur många medelålderskvinnor säger slida eller vulva? Jag hör namn som “hönan”, “fiffin” eller den värsta “framstjärten”. Kan vi åtminstone kalla den för vad den heter? Nåja, kärt barn har många namn (:

Typiska “kvinno-besvär” tas tyvärr sällan på allvar. Kvinnor i klimakteriet får höra att de får välja mellan att ta östrogen och potentiellt utveckla bröstcancer (vilket ny forskning inte håller med om, om man får bioidentiskt östrogen) eller ha torra slemhinnor med omöjliga samlag, urinvägsinfektioner och urininkontinens som följd. Det finns viss “egenvård” på apoteket, men läser man innehållsförteckningen på dessa ställer jag mig tveksam till att en man skulle vilja använda dem. Sen får man räkna med förnedringen när man ska köpa dessa på apoteket. Det ses ju inte som “härligt, kvinnligt” att behöva ta till hjälpmedel för att ens underliv inte kan “leverera” längre. Men detta drabbar inte bara de kvinnor som närmar sig klimakteriet. Unga tjejer (ofta de som börjar med p-piller) får ofta samma besvär och då kan man ju förstå hur pinsamt det skulle vara för en tjej i övre tonåren att prata om sina besvär med torra slemhinnor och att inte kunna ha samlag utan att det gör ont.

Olja

Jag vill att hela livet ska vara “levnadslyckligt”. Jag vill att det ska finnas hjälp för kvinnor i alla åldrar. Och vet du, det gör det! Q for Skins Black Currant Oil (eller Nourishing Oil om man föredrar en mild doft) är en möjlig lösning för alla med torra slemhinnor. Du kan spraya den på och i underlivet hur många ggr per dag du vill, den ger bara näring! Den lämnar inga fläckar på trosor då den är lätt tränger in i huden/slemhinnan. Det som eventuellt rinner ut går lätt bort i en vanlig 60-tvätt. Ta hellre en spray-dusch i taget och lite oftare. Jag vet kvinnor som alltid har den med i handväskan och efter varje toalettbesök avslutar de med en liten dusch. Lent och skönt till nästa toalettbesök!

Basen är kokosolja, vilket är en olja som i princip alla tål, den har väldigt få allergener. Sen är det bland annat tillsatt svartvinbärsfröolja. Det är den som på riktigt kan tränga in i hud och slemhinnor och hjälpa till. För absolut bästa effekt så rekommenderar jag även denna svartvinbärsfröolja i Kapselform som ett extra näringsstöd till din hud, dina slemhinnor, din hormonbalans men även din tarm och ditt immunförsvar.

Vad jag vill säga är att vi inte ska behöva var olyckliga och begränsade av vårt underliv, det är ju så lätt att hjälpa vår lilla kropp på traven här. Och VÅGA prata med era barn om deras underliv, hur fantastiskt det är och hur stolta de kan vara över sig själva, alldeles oavsett vilket kön de har mellan benen!

Med detta sagt vill jag bara önska ett stort lycka till där ute till alla underbara tjejer, kvinnor, damer och tanter med era underliv!

Kram Malin