Massage oil Natural - Maria Åkerberg

Fotvård hemma

Ofta syns det inte direkt på kroppen hur vi sköter den. Dock finns det ett ställe som snabbt svarar på hur vi behandlar den, nämligen fötterna. Hård hantering ger förhårdnader och om du inte smörjer regelbundet blir huden torr och spricker lätt. Därför tycker jag att du ska unna dig och dina fötter en skön stunds fotvård!

Börja med att fylla upp ett skönt fotbad med rengörande Hair & Body Shampoo och mjukgörande olja. Ha i fötterna i fotbadet minst 7-10 minuter så huden blir ordentligt uppmjukad.
Body Oil Citrus - Weleda
Body Oil Citrus - Weleda
 Peela med Saltscrub med havssalt för att avlägsna döda hudceller. Glöm inte att massera mellan tårna eller nagelbanden. Om du vill att det ska peela lite extra kan du med fördel använda peelingvantar.
Salt Scub Energy - Maria Åkerberg
Salt Scub Energy - Maria Åkerberg
 Torka fötterna med en mjuk handduk och massera sedan med en bra fotkräm. Jag älskar fotkrämerna från Burt’s Bees, välj kokos för en sötare doft eller pepparmint för frisk doft. Börja från tårna och massera upp mot knät. Om du vill göra en längre massage kan du använda Body & Massage Oil Neutral  tillsammans med fotkrämen.
Fotkräm - Burts BeesMassage oil Natural - Maria ÅkerbergMassage oil Natural - Maria Åkerberg
Har du riktigt torra fötter som behöver extra mycket fukt kan jag verkligen rekommendera Shea balm eller Foot Balm som gör underverk för spruckna hälar! Andra specialare du kan köra är Body & Massage Oil Energy som känns skön om du har svullna fötter. Eller Body & Massage Oil Cypress som passar extra bra vid ytliga blodkärl.

Använd sedan Myrrh Nail & Cuticle Oil med Myrra och Citronolja som stärker dina naglar och nagelband. Myrraoljan är inflammationshämmande vilket kan passa bra om du har eventuella problem med naglarna på fötterna. Men även om du inte har problem med naglarna rekommenderas denna olja då den kallpressade Citronoljan motverkar sköra naglar och nagelband. Har du problem med svampbildning är Specials for Feet att rekommendera.Myrrh nail and cuticle oil - Maria ÅkerbergSpecials for Feet - Maria ÅkerbergNär det är dax att klippa tånaglarna ska du tänka på att klippa naglarna rakt av. Om du klipper mer runda naglar som man ofta gör med fingernaglarna, ökar risken för att du får nageltrång.

Att ta hand om fötterna är viktigt för välbefinnandet. Så klicka hem det du saknar och unna dig en kväll med riktigt bra fotvård!

 

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *