Marja Entrich

Marja Entrich ekologiska hudvård

Det du använder på din hud, det skall du kunna äta! Marja Entrich insåg tidigt att faktorer som mathållning, vitaminer, kosttillskott, motion och hudvård har stor betydelse för vårt totala välbefinnande. Hennes tidiga insikt och brinnande engagemang gjorde henne till en föregångskvinna inom sitt område – naturlig hudvård! Det ekologiska hudvårdsmärket Marja Entrich etablerades redan 1943 i Stockholm och är sedan hösten 2009 ett ECO-certifierat företag. Läs mer om hur hon såg på hudvård och vilken fantastisk kvinna hon var! Vi är så stolta över att hennes produkter nu finns att köpa på PiggaButiken.

Marja Entrich menar att det du använder på din hud – det ska du också kunna äta. Hon kunde se stora framgångar vid behandling av olika huddefekter med en kombination av rätt hudvård och en riktig diet. Med sin kunskap hjälpte hon många och samarbetade med Karolinska Sjukhuset som ofta hänvisade sina patienter till Marja Kliniken.

Marja Entrich

Marja Entrich produkter var föregångare i Sverige på många områden med bland annat innehållsdeklaration på sina produkter för att göra kunden mer medveten om vad de faktiskt använde på sin hud. Samtliga råvaror i hennes produkter är biodynamiskt odlade och väljs ut med största omsorg. De är även biologiskt nedbrytbara och använder inga som helst djurtester under produktion.

Om du någonsin känt skillnad mellan ett nylonplagg och ett av ren bomull vet du skillnaden mellan syntet och naturmaterial. Tänk att produkterna du smörjer dig med också påverkas av hur de är framställda. En biologisk kräm låter huden andas. En biologisk hudrengöring gör huden ren, ända ner på djupet och lämnar inga rester på huden, vilket syntetiska produkter faktiskt kan göra.

Marja Entrich förstod redan från början av 50-talet att huden avsöndrar och absorberar olika ämnen, den är vårt största utrensningsorgan. Huden avsöndrar bland annat vatten, salter samt urinämnen och den absorberar fettlösliga ämnen, vegetabiliska oljor, hormoner, vitaminer och spårämnen. Därför är det så viktigt med rena hudvårdsprodukter!

Marja Entrich

Marja Entrich har tilldelats två internationella utmärkelser av Världsförbundet i Kosmetologi Cidesco, nämligen Grand Prix Estetique de Cidesco. Första utmärkelsen fick hon i Bryssel 1957 för sin ansikts- och kroppsmassage, en utveckling av lymfdränage för hudterapeuter. Hennes massage heter “Vital Total”. Medalj nummer två fick Marja mottaga i Aten för sitt pionjärarbete inom hud- och kroppsvård. Dessa utmärkelser kan jämföras med filmens “Oscar”. Marja överlät Marja Kliniken till tre av sina anställda 1971, vilka sedermera har förvärvats av Gun och Timo Tammerlöv, dvs. Marja Entrich AB.
Marja hade vid sin bortgång den 19 mars 1999 nått den aktningsvärda åldern av 93 år.

Vi är så stolta över att sprida hennes historia vidare och glada över att äntligen ha dem på vår webshop. För att komma till hennes produkter kan du klicka dig vidare HÄR.

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *