Pigmentfläckar - Maria Åkerberg

Pigmentfläckar? Testa denna ekologiska kombo

Under sommaren och soliga dagar är det viktigt att använda bra solskydd! Men det många glömmer är att det är minst lika viktigt att använda vårdande hudvårdsprodukter efter att du varit ute i solen. En negativ effekt som kan uppstå på vår hud är bruna fläckar, som kallas hyperpigmentering. För att motverka detta finns en perfekt kombination av två ekologiska produkter från Maria Åkerberg!

För att du ska förstå hur produkterna kan förebygga bruna fläckar är det bra om du först vet hur de uppstår. Det ögat ser som bruna fläckar är resultatet av en störning i melanocyterna, cellerna som producerar vårt pigment. De finns djupt i huden. När en störning uppstår som gör att melanocyten inte kan sprida pigmentet jämnt, bildas en koncentration av pigment på ett ställe och vi ser det som en fläck. Melanocyterna stimuleras av solen, därav att pigmentfläckar oftast visar sig under och efter sommaren.

Pigmentfläckar - Maria Åkerberg

Då är det dags att att presentera produkterna som förebygger fläckarna. Serum C är ett fuktgivande serum som är inflammationshämmande samt förebygger hudens åldrande. Serumet har även en blekande effekt på mörkare fläckar vid en tids användande. Består till 10% av ett unikt stabiliserat koncentrat från apelsiner. Det är ett serum med unikt, stabiliserat C-vitamin som verkar djupt i huden och bleker pigment. I kombination med AHA-syran som finns i Night Cream blir effekten maximal, då Night Cream är en nattkräm som återfuktar och som innehåller mjöksyra (AHA) som samarbetar väldigt bra med C-vitaminet i Serum C.

Applicera Serum C först, eftersom det är serumet som går djupast ner i huden och sedan Night Cream över. Produkterna ska endast användas på natten då huden kan va ljuskänslig av produkterna. Dagen efter är det dock inget problem att vara ute i solen. Ha en fin dag och var rädd om din hud i alla väder!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *