Majoriteten av oss har en deodorant eller en antiperspirant hemma i badrumsskåpet. Denna används i syftet att lukta gott och hämma att svett ska uppstå. En vanlig ingrediens i dessa produkter är aluminiumklorid som är en kemisk förening som av klor och aluminium. Eftersom aluminium fungerar som nervgift diskuteras det fram och tillbaka huruvida den aluminium som finns i konventionella deodoranter är skadlig för oss eller inte. Men varför fortsätta använda en deo som eventuellt kan vara en hälsorisk när det finns andra alternativ? Onödigt!

I dina armhålor finns många lymfknutor som samlar upp stormolekulära ämnen och bekämpar gifter som din kropp inte vill ha. När du applicerar din deo så kan aluminiumet åka rakt ut i blodomloppet och passera många celler och organ i din kropp. På vägen kan aluminiumet stanna på en del ställen och ställa till med stora och svåra konsekvenser i framtiden. Deo utan aluminium
 Om du idag använder en konventionell deodorant som innehåller den osäkra formen av aluminium bör du fråga dig själv, är det värt risken? Förutom att du utsätter din kropp för en eventuell risk är det även bra att vara medveten om att du hämmar kroppens egna reningsproces när du använder konventionell antiperspirant. När du använder antiperspiranter så täpper du nämligen till svettkörtlarna och gör att kroppens egna reningsprocess hindras. Tänk på att 50 procent av kroppens reningssystem utgörs med hjälp av lymfocyter och svett, resten tar urinen hand om. Vad händer då i din kropp om du täpper till svettkörtlarna och det som egentligen vill komma ut ur kroppen inte tillåts göra det? Täpp inte till och kapsla in ditt svett när det finns bättre alternativ som håller både lukt och svettlökar borta. Det finns många deodoranter utan dessa farliga ämnen som är helt naturliga! Effektiva utan att täppa till genom att istället torka ut och förhindra bakterierna som orsakar lukt.
Deo utan aluminiumHur känner du för onödig aluminium i armhålan? Nej tack säger vi!  Ta hand om dig och investera i din hälsa på ett så enkelt sätt som att byta deo. Klicka hem din giftfria deo från Piggabutiken.se nu!