Jag har en ny frukostrutin när jag har sovmorgon, nämligen bananscones! Det är ungefär som bananpannkakor fast lite mer kompakta, går även att göra som muffins. Till banansconsen gör jag egen hallonsylt, ett supergott och nyttigt frukostalternativ. Testa du också!
För att göra fyra scones (som blir väldigt mättande) behöver du:
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjölk
1,5 dl havregryn
1 nypa salt
Lite Kanel
Lie Kardemumma
En gnutta bakpulver
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och in med sconesen i ugnen i cirka 10 minuter på 150-175 grader.
Till mina scones brukar jag som sagt göra egen hallonsylt som jag rör ihop kvällen innan, då den gärna ska stå i kylen under natten. Detta är superlätt! Blanda bara ihop följande ingredienser och låt stå:
1 dl hallon
en liten klick honung
1 msk chiafrön
Tadaaa! En lyxfrulle helt i min smak. Testa du också!