Procrecept bananscones - nyttig frukost

Recept på enkla bananscones

Jag har en ny frukostrutin när jag har sovmorgon, nämligen bananscones! Det är ungefär som bananpannkakor fast lite mer kompakta, går även att göra som muffins. Till banansconsen gör jag egen hallonsylt, ett supergott och nyttigt frukostalternativ. Testa du också!

Procrecept bananscones - nyttig frukost

För att göra fyra scones (som blir väldigt mättande) behöver du:

1 banan

1 ägg

1 dl mandelmjölk

1,5 dl havregryn

1 nypa salt

Lite Kanel

Lie Kardemumma

En gnutta bakpulver

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser och in med sconesen i ugnen i cirka 10 minuter på 150-175 grader.

Procrecept bananscones - nyttig frukost

Till mina scones brukar jag som sagt göra egen hallonsylt som jag rör ihop kvällen innan, då den gärna ska stå i kylen under natten. Detta är superlätt! Blanda bara ihop följande ingredienser och låt stå:

1 dl hallon

en liten klick honung

1 msk chiafrön

Procrecept bananscones - nyttig frukost

Tadaaa! En lyxfrulle helt i min smak. Testa du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *