Peeling med kakao

Tips till hemmaspa! Esse Probiotic Skincare har en ekologisk chokladdoftande peeling som heter Cocoa Exfoliator. Det är en helt fantastisk peeling som passar för alla hudtyper, även om du har en väldigt känslig hy. Peelingen avlägsnar orenheter och döda hudceller så att du känner dig ren och fräsch men gör även huden mjuk och smidig. En annan superbra egenskap hos denna peeling är att den förbättrar blodcirkulationen och hudens utseende. Den är även rik på kakao, vilket man kanske förstår med tanke på namnet, men varför är kakao bra?

Kakao används för att det det är en väldigt skonsam och mild peeling som har en förmåga att mjukgöra och smörja huden. I peelingen är det även Mankett- och Marulaolja och de båda oljorna ger mycket näring till huden. Dessutom skyddar de den och förhindrar att den blir irriterad eller torr.

cacao peeling - esse probiotic skincare

Denna peeling uppfyller många etiska krav då den är vegansk, inte testad på djur på något sätt och återvinningsbar (glasburken). Ingredienserna är även etiska då Marulan är från Eudafanos Kvinnorkooperativ, Kakaon från ett Fairtradeprojekt i Madagaskar och Virgin Coconut från kokosmjölk i Mocambique.

cacao peeling - esse probiotic skincare

Det räcker att du använder den en gång i veckan. För smidigast applicering, använd en eller två droppar vatten som du blandar ihop med peelingen (ta ungefär en mängd som motsvarar en ärta) i handflatan. Massera sedan mjukt in den i huden med cirkulära rörelser, i ungefär en minut. Efter det så sköljer du av den med en mjuk tvättlapp och varmt vatten. Efter peelingen, använd helst en mild ansiktsrengöring och följ upp med din vanliga hudvårdsrutin.

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *