PiggaPodden

PiggaPodden – En podcast om naturlig hudvård och hälsa!

För dig som är intresserad av ekologisk hudvård, naturliga kosttillskott och hälsa är PiggaPodden en podcast för dig! Här delar vi på PiggaButiken med oss av tips, inspiration och kunskap inom området för att din kropp ska må bättre. Har du ännu inte lyssnat eller vill du kanske lyssna igen? Här nedan finns alla avsnitt länkade tillsammans med en beskrivning om varje enskilt avsnitt. IN OCH LYSSNA NU!

1.Varför är det så viktigt med ekologisk hudvård?

  • I det allra första avsnittet av PiggaPodden pratar vi om vad som skiljer ekologisk hudvård från konventionell, alltså “vanlig” hudvård. Vi pratar holistisk hälsa och probiotisk hudvård. Du får också lära känna vår grundare Katarina Carltad som berättar om varför hon valde att starta PiggaButiken samt får tips på enkla förändringar du kan göra för att gå över till ekologisk hudvård.

2. Vad smörjer du egentligen in dig med?

  • Huden tar upp det vi lägger på den! Var därför noggrann med vilken typ av hudvård du använder och våga ställ krav på din makeup. Vi går igenom hudens uppbyggnad, vilka steg din hudvårdsrutin bör bestå utav, att din makeup ska va en förlängning av din hudvårdsrutin samt att vi idag är rädda för solen och därför smörjer oss allt för mycket med solskyddsfaktor.

PiggaPodden

3. Om detox och hur du renar din kropp.

  • Det är många som påstår att detox är bluff, att kroppen klarar av att rena sig själv och att det endast är slöseri med tid och pengar. Vi håller inte med! Kroppen är helt fantastisk och den klarar av så mycket utan att vi ens behöver tänka på det. Dessvärre tar inte vi alltid hand om vår kropp på bästa sätt. Genom maten vi äter får vi i oss bekämpningsmedel, tungmetaller och alldeles för mycket näringsfattig kost. Genom att smörja in huden med konventionella hudvårdsprodukter kan vi även få i oss kemikalier, eftersom huden absorberar allt vi lägger på den! I avsnittet förklarar vi vad en detox är, varför man ibland bör detoxa kroppen och vilka de positiva effekterna är. Såklart delar vi med oss av en massa bra tips på hur du kan detoxa på olika sätt!

4. Få bukt på hud- och hårbottenbesvär!

  • I dagens poddavsnitt pratar Håkan och Katarina med Malin på PiggaButiken om hud- och hårbottenbesvär. Malin har ett STORT intresse för kropp och hälsa och brinner extra mycket för dagens ämne. Har du någon form av hud- eller hårbottenbesvär som du undrar över hur eller varför de har uppkommit och vad du kan göra åt dem? Lyssna då på detta avsnitt!  Vi pratar även om probiotika, alltså goda bakterier och varför alla bör äta det. Både för mage och hud!

PiggaPodden

5. Om stress och hur du hanterar den

  • Stress, brist på energi och för lite tid för återhämtning är igenkännande faktorer som alltför många berörs av i vårt samhälle idag. Hur gör du för att hitta balansen? Malin berättar vad som händer rent fysiskt med oss vid stress och Katarina ger tips på återhämtning så som andningsövningar och meditationstips.

Lyssna gärna och skriv till oss om vad du tycker om podden, vi blir så glada för all respons! Och vem vet, det kanske blir fler avsnitt… Skulle du lyssna då? ♥

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *