lip balm - cerat - rosenserien

Så tar Pigga-Emelie hand om sin hud under vintern

Vintern en härlig årstid! Luften är sådär krispig och frisk och det är riktigt kyligt på morgonen. Men hur påverkas våran hud av detta? Vi har många kunder som hör av sig nu som känner sig torra och fnasiga, och många får också eksem under denna perioden. Jag känner personligen av skillnad även om jag inte har besvär så känns läpparna torra, ansiktet behöver mer fukt och huden känns allmänt trött och glåmig. Vi måste vara noga med att anpassa produkter efter säsong, precis som att vi byter kläder efter varje årstid. Huden är vårt största organ och är väl värt lite extra omtanke såhär års.

Jag börjar med en produkt som jag äter året om men som jag nu ökar dosen på, nämligen Svartavinbärskapslar från Q for skin. Ur dessa små härliga bär plockar man ut kärnorna för att sedan kallpressa för att få ut de fina fettsyrorna som gömmer sig där i. Man får ut både omega 3-6-9 och de är dessutom otroligt lättupptagliga för kroppen. Omega 3 är allmänt känt för att smörja våra kroppar inifrån, både för hjärta, kärl, leder mm. Hur många kan ärligt säga att ni äter fet fisk minst 3 gånger i veckan? Inte jag iallfall och tycker därför att dessa kapslar hjälper till att täcka uppp det behovet. svartivinbärskapslar - q for skin - torr hudOmega 6 som också finns i kapslarna är oerhört viktiga för att smörja vår hud. Dessa fetter är viktiga för dig med torr och irriterad hud. Dessutom finns också omega 9 som också har en smörjande effekt i din kropp.
Börja med en kapsel om dagen och trappa sedan upp till 4 kapslar om dagen och känn av vilken effekt du tar. Fettsyror tar tid att bygga upp så ge det lite tid! Jag tar personligen 3 kapslar per dag nu under höst/vinter och minskar under vår/sommar till 2 men har du en riktigt torr hud med antydan till eksem kan du behöva öka dosen ytterligare. Testa dig fram till va som funkar för just digsvartivinbärskapslar - q for skin - torr hudNär det gäller torra läppar så kan många känna igen sig. Framförallt barn får ofta väldigt nariga läppar då de ofta slickar sig runt munnen. Viktigt är att ha ett bra cerat som ger naturlig näring med oljor som går in och läker istället för syntetiska råoljor som bara skapar beroende. Ni vet ju själva hur det är med det typiska lypsyl beroendet, där man smörjer och smörjer men bara blir torrare och torrare.  Min favorit just nu är Rosenseriens cerat som är ett lite större cerat som återfuktar bra och dessutom är lättare att hålla koll på. lip balm - cerat - rosenserienSen vill jag bara avsluta med att tipsa om Esses grymma ansiktskrämer som är helt vattenfria! Såå härlig konsistens och det går ut väldigt liten mängd av denna krämen. Här finns det såklart många krämer baserat på olika hudtyper, jag har fastnat för sensitive serien både pga av den härliga doften av vanilj, men också för att jag tycker att min hud behöver också lite lugnande då den ibland är obalanserad både med utslag och lite torrhet (ansiktskrämen jag använder som passar min hud är Sensitive Noursih Moisturiser). nourish moisturiser - esse probiotic skincareHör av er om ni behöver hjälp med att hitta rätt för dig.

2 thoughts on “Så tar Pigga-Emelie hand om sin hud under vintern”

    1. Hej Linn! Ja dessa kapslar kan jag verkligen rekommendera till alla 🙂 Jag tar tre vid samma tillfälle. Oftast till frukost 🙂 Med pigga hälsningar Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *