Tatueringsolja Me Anima

Ta hand om din tatuering med ekologisk olja

När man tatuerar sig är det viktigt att sköta om tatueringen och använda bra och skonsamma produkter till läkprocessen. Me Anima har en ekologisk olja gjord för tatuerad hud. Den mjukgör och tillför vitaminer och näring, för att tatueringen ska läka så jämnt och fint som möjligt!

Att tatuera sig är en hälsorisk då kroppens hud, vilket även är kroppens skydd, skadas. Det är väldigt viktigt att förhindra att bakterier och annan smuts inte kommer ner djupare i hudlagerna, för det kan leda till allvarliga infektioner. Sverige har hårda krav när det kommer till tatueringar jämfört med andra länder. Sedan 2014 ska alla studior ha en lista på vad de använder för färger och vilka av färgerna som är godkända. Man har som kund hos en tatueringsstudio rätt att få en lista när man ska tatuera sig med information om färgerna man ska använda. Om man vet med sig att man är känslig mot pigment i allmänhet så rekommenderas man att undvika gult och rött, då de färgerna i flest fall fått känsliga personers hud att reagera.

Idag är färgerna som används vid tatuering mycket bättre än för bara 5-6 år sedan, men trots det, så är det ändå viktigt att ta hand om tatueringen efteråt. Man får inte glömma att en tatuering är ett öppet sår och det tar, om man tatuerat sig hos en utbildad och hygienisk tatuerare, 1-2 veckor för den att läka. Så, det är alltså lika viktigt att sköta sin tatuering som att välja en seriös tatuerade.

Du tar bäst hand om den genom att smörja den och hålla den ren. Me Animas Tattoo Oil smörjer du på din tatuering, efter att du rengjort och torkat den, minst tre gånger om dagen tills den är läkt ordentligt. Den ekologiska oljan mjukgör huden och hjälper tatueringen att läka så jämnt som det går. Om en tatuering blir torr och inte tas hand om är det lätt att skorporna som lossnar tar med sig en del färg. Håll din tatuering återfuktad, mjuk och jämn med denna olja!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *