Torra slemhinnor

Tips mot torra slemhinnor

Ögon som rinner, näsa som rinner och ett underliv som är allt annat än fuktigt. Inget drömscenario precis, men så vanligt. Som sagt, torra slemhinnor drabbar allt fler, både unga och äldre. Detta kan bero på hormonella preventivmedel, dålig kost (kan också vara dåligt upptag av bra kost) eller ett svajigt blodsocker som kan vara bidragande orsaker. Lugn, det finns hjälp att få! Här kommer tre produkter som kan hjälpa dig bli av med dina besvär.

Torra slemhinnor
Såklart är det viktigt att stärka våra slemhinnor med rätt näring och “byggstenar” inifrån. Essentiella fettsyror från Omega-3-6-7-9 samt A-vitamin från betakaroten (som i kroppen omvandlas till A-vitamin) finner du i Q for Skins havtornskapslar. Klarröda små kapslar fulla med välbefinnande både för dina slemhinnor men även för din hjärna. Karatenoider “kickar” nämligen igång våran hjärna och gör oss gladare och mindre stressade. Du hittar havtornskapslarna HÄR.

Torra slemhinnor

Och så den omedelbara hjälpen utifrån – Blackcurrant Oil, också den är ifrån Q for Skin och du hittar den HÄR. En universalolja som kan upplevas fantastisk för ett skört underliv. Du kan smörja så mycket du vill, det finns ingen risk för överdosering!

Som en nöjd kund sa: Och så har den ju spray för en smidig applicering! Att den sedan också kan användas till resten av kroppen som ett “serum för hela kroppen” är superlyxigt. Både innan och efter dusch, i örongångarna, hårbotten om den är torr, ja överallt och av alla!
Torra slemhinnor

När vi ändå pratar underliv måste jag få tipsa om en favorittvätt! Q for Skins Cleansing milk, som du hittar HÄR. Den är framtagen som en ansiktstvätt för känslig hud, men dess sammansättning av milda tvätt-tensider från kokos samt fina fetter från olivolja och Aloe Vera för fukt, lämpar sig utmärkt som underlivstvätt, både till oss känsliga vuxna samt barn med små röda rumpor.

Som sagt, det är vanligare än vad man tror med torra slemhinnor, och det förkommer verkligen i alla åldrar, men varför lida i onödan? Våga testa dessa tre du också!

Kram Pigga-Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *