https://www.bokadirekt.se/places/piggabutiken-23364/telefonr%C3%A5dgivning-354034?sr=41886

Varför kosttillskott?

Rubriken rör en fråga vi ofta får ställd till oss på Piggabutiken.se. Ja, den frågan kan man ställa sig. Idag finns det många råd och rön om huruvida det räcker med det vi får i oss via maten eller om tillskott behövs. Frågan kan tyckas komplex och vilka råd ska man lita på? Här är Great Earths syn på det hela.

Ett hektiskt schema, urlakad matjord och ökade näringsbehov är några av anledningarna som ligger bakom kosttillskottens växande popularitet. Kosttillskott är en generell beskrivning av produkter som på ett eller annat sätt kompletterar den vardagliga kosten med ett eller flera näringsämnen. Det är en bred produktkategori som innefattar en mängd olika ingredienser, i flera olika sammansättningar med flera olika syften.

Gemensamt för alla kosttillskott är att de aldrig ska ersätta något i ens vanliga diet, utan alltid bör betraktas som ett komplement som gör det lättare att uppnå de dagliga näringsbehoven.

https://www.bokadirekt.se/places/piggabutiken-23364/telefonr%C3%A5dgivning-354034?sr=41886

Den kanske vanligaste invändningen mot kosttillskott är att en balanserad kost räcker. Med ”räcker” avser man i det här fallet att en balanserad kost är allt som behövs för att få i sig tillräckliga mängder näringsämnen för en fullgod hälsa. Även om detta är rimligt i teorin så är det i ett modernt västerländskt hushåll inte fullt så enkelt i praktiken.

En stor del av den mat som finns tillgänglig i dagens livsmedelsbutiker kommer från större industrilantbruk. Växtförädling, urlakning av matjorden, tidig skörd och långa transportsträckor har bidragit till att samma livsmedel idag ofta är långt ifrån så näringsrikt som det har varit historiskt sett. Resultatet av det är att det är svårare att nå upp till de rekommenderade vitamin- och mineralintagen. Av den enkla och tråkiga anledningen kan det vara en god ide att komplettera hälsosam kort med bra kosttillskott.

Det finns så många olika kosttilskott att välja bland på marknaden. Känner du att det är svårt att veta vilka som passar just dig? Då ska du boka telefonrådgivning hos oss HÄR så hjälper vi dig. Vi hörs!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *