#16piggaveckor

#16piggaveckor – Vecka 8. Näringstät mat

Denna vecka kommer vi fokusera på att toppa din näringsstatus! Utmaning – Se till att merparten av det du väljer att äta under denna vecka är näringstätt och ger dig en behaglig mättnadskänsla. Vad menar vi då med näringstät mat? Det förklarar vi här nedan!

När vi äter mat som är ”tom” på näring kan våran hjärna tro att vi inte ätit alls, den har ju inte fått någon näring. Alltså måste vi vara i behov av att äta?! Då skickar din snälla hjärna information om att du borde vara hungrig/sugen på mat. Därför blir du mer hungrig efter du ätit snabbmat, som bara skickar en signal om att det är ”fullt” i magsäcken. När maten passerat efter någon timme eller två så är du hungrig igen… Vi vill hjälpa dig att bryta detta mönster nu!

Näringstät mat innebär att det du äter är näringsrikt utan att vara energirikt. Om du väljer rätt livsmedel kan du maximera intaget av vitaminer och mineraler samtidigt som du minimerar intaget av energi. Några exempel på näringstät mat är frukt, bär, grönsaker, kött, fisk och kyckling. Tillsätt gärna bärpulver och greenspulver för ännu mera näring!

Testa detta och se om du märker skillnad. Vi visar hur vi äter näringstät mat, så visar du hur du gör med taggen #16piggaveckor och @piggabutiken. Stort lycka till!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *