Eye Cream - Rosenserien

3 anledningar till att använda ögonkräm

När det gäller hudvård är ögonkräm enligt de flesta hudterapeuter en av de viktigaste produkterna du kan tänkas behöva, vare sig om du är kvinna eller man. Varför? Det får du reda på i detta blogginlägg! Du får även tips på hur du ska applicera din ögonkräm för bästa möjliga resultat!

  • En ögonkräm är komponerad just för den tunna känsliga huden närmast ögat, som både kvinnor och män har. Därför är det inte optimalt att använda en vanlig ansiktskräm kring ögonen då den har större molekyler i sig som har svårare att tränga ner i den tunna huden.
  • Genom att använda en ögonkräm kan man förebygga fina linjer och rynkor i ett tidigt stadie. Se till att ge din hud den fukt den behöver för bästa möjliga anti age-effekt!
  • Ögonkräm kan även reducera svullnad, strama upp huden och motverka mörka ringar. Precis vad som behövs för en piggare känsla!

Tips vid applicering av ögonkräm – Tänk på att det behövs ytterst lite ögonkräm vid applicering, så ta inte mer än vad som behövs. Applicera ögonkrämen morgon och kväll på den tunna huden kring ögat och ner till benet under ögat, samt ovanför ögat upp till ögonbrynet. Dessutom rekommenderats alltid att applicera ögonkrämen försiktigt utan att trycka för hårt, använd ditt ringfinger då det är det svagaste fingret.

Min favoritögonkräm heter Eye Cream och kommer från det ekologiska märket Rosenserien. Behöver du tips på vilken ögonkräm som passar dig allra bäst, mejla oss då på hudanalys@piggabutiken.se så hjälper vi dig att hitta rätt. Vi hörs!

Kram Viktoria

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *