Spa - Ansiktsmask

5 tips för ett lyckat hemmaspa!

Visst är det lyxigt att gå på spa! Men hur ofta gör man det egentligen? Mer sällan än ofta.. Därför är hemmaspa en perfekt lösning när du vill ro om dig själv lite extra! Det behöver inte vara speciellt invecklat. Nedan får du 5 enkla tips på hur du får en avkopplande spaupplevelse i ditt egna hem!

1. Sätt på lugn musik – För att komma i stämning och kunna slappna av, sådär man bara gör på spa så kan du börja med att sätta igång lite lugn bakgrundsmusik med någon härlig lista du tycker om. Vårt bästa tips från Spotify är Spa Music Relaxation men välj det du gillar mest, klassiskt eller instrumentalt. Musik hjälper dig att varva ner, slappna av och känna in, testa själv!

2. Tänd doftljus – För många symboliserar levande ljus avslappning och lugn. Tänd upp rummet med ljus och doftljus, ta några djupa andetag och känn harmonin flöda. Välj då gärna doftljus med naturligt innehåll då dem inte innehåller några giftiga ämnen som försämrar luftkvalitén eller påverkar din hälsa negativt.

Förberedelserna är nu klara och det är dags att ta hand om dig själv på riktigt!

Spa - Badsalt

3. Duscha/bada varmt – Ta en lååång och varm dusch eller hoppa ner i ett härligt varmt bad om du har ett sånt hemma. Om du duschar passar det nu perfekt att skrubba hela kroppen med en naturlig kroppspeeling för att öka blodcirkulationen och bli av med döda hudceller. Om du ska njuta av ett varmt bad kan du istället strössla i naturligt badsalt som gör huden ren och len samt har förmågan att lindra stela och ömmande muskler. Både skönt och välgörande!

4. Lägg ansiktsmask och hårinpackning – Ska du ligga i badet en stund kan det vara skönt att låta både ansiktsmask och hårinpackning sitta på/i under tiden. Njuter du av en varm dusch kan du efteråt sno in dig i en härlig sparock och lägga i inpackning och ansiktsmask efteråt. Smörj gärna in kroppen med en naturlig lotion efter både dusch och bad för att ordentligt kapsla in fukten.

Spa - Hjärtligt

5. Njut av stillheten – Nu när du är torr och väl återfuktad på hela kroppen kan det vara läge att sätta sig ner med en varm kopp te, ett litet lyxigt fruktfat och bara njuta av lugnet. Utan krav, måsten och framförallt utan en skärm. Att vara medvetet skärmfri någon stund under dagen gör att din hjärna slipper alla tusensals intryck och låter dig reflektera och känna inåt. Detta bör göras varje dag men speciellt efter en härlig spastund som denna.

Hoppas du gillade dessa tips och själv blir inspirerad att ro om dig själv oftare, gärna minst 1 gång i veckan ♥ Ta hand om dig!

Kram Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *