Alpha Plus

5 tips vid magsjuka!

Vintertid är underbart men ärligt talat, varför finns vinterkräksjukan? Utan den vore vintern alldeles, alldeles underbar! Men den kommer, inte varje år tack och lov men då och då så slår den till med full kraft och för dessa tillfällen har jag några tips till dig som är utsatt. Fortsätt läs för att ta del av dessa!

Nr 1. När det kommit in något i kroppen som den bedömer ska ut fortast möjligast, ta då inget som stoppar magen! “Skiten” ska ut så att säga. Så inga uppstoppande huskurer eller läkemedel.

Nr 2. Låt magen vila. Drick vatten, pyttelite åt gången. Vid behov, tillsätt lite salt och eventuellt lite citron eller kokosvatten för mineral- och elektrolyt-balansen.

Alpha Plus

Nr 3. Testa ett nytt tillskott från Alpha Plus med Bakteriofager! Dessa bakteriofager “äter upp” och oskadliggör de dåliga bakterierna så att de goda får mer utrymme. Supercoolt om du frågar mig! En mycket spännande tanke att det finns något mer än penicillin som råder bot på bakterier (dock är detta ett relativt nytt område så vad vi vet idag så behövs en specifik bakteriofag för varje bakterie, så en hel del jobb måste göras här). Detta tillskott heter Prefor plus.

Nr 4. Testa ett nytt tillskott från Alpha Plus med en jästsvamp som “tar upp yta” och ger utrymme för de goda bakterierna att lättare komma tillbaka i full styrka efter magsjukan. En del kanske är skeptiska till att tillföra “svamp” till tarmen. Du kanske har hört om Candida och dess negativa biverkningar men även här gör forskningen framsteg (så spännande tid för en kroppsnörd som jag). Det finns jästsvampar som påverkar oss bra eller mindre bra, precis som att det finns goda och mindre bra bakterier. Saccharomyces boulardii är en “snällis”. Kosttillskottet jag pratar om heter Sacc B Plus.

Alpha Plus

I båda dessa produkter finns även ett tillskott av goda bakterier så att din egna flora så fort som möjligt ska kunna återställa sig. Ju snabbare återhämtning från magsjuka, desto bättre för hela kroppen! Inget funkar liksom om inte magen fungerar.

Nr 5. Om magsjukan inte ger med sig efter 3-5 dagar (eller om du blir ovanligt matt, yr, sjuklig innan dess), sök hjälp! Vid matförgiftning som kroppen inte själv reder ut kan man behöva ta hjälp av sjukvården.

I övrigt gäller samma råd som vid all sjukdom – vila och invänta kroppen. Den jobbar för fullt med att återställa dig, så håll inte på och belasta den med mer att göra! Lycka till och glöm inte bort att ta den där extra dagen hemma efter avslutad magsjuka så du inte smittar någon annan (:

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *