Maria Åkerberg

Maria Åkerberg – Personen bakom varumärket

Maria Åkerberg gästar PiggaPodden! Ta del av historien om hennes varumärke och om hur Maria och Katarina tidigt började sitt samarbete. Här får du höra vad som motiverade Maria att börja utveckla naturliga hudvårdsprodukter och vad hon tror om framtiden för naturlig hudvård. Vi tittar även närmre på några av hennes favoritprodukter och får svar på era inskickade frågor. Lyssna på detta inspirerande avsnitt där du får lära känna personen bakom varumärket Maria Åkerberg. Glöm inte att prenumerera på PiggaPodden!

Lyssna på avsnittet här:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Det började med att Maria tyckte det var svårt att få tag i bra hudvårdsprodukter som gav resultat för privat bruk. När hon dessutom förlorade ingenjörsjobbet på grund av byggkrisen under 90-talet och det inte fanns några andra jobb att söka, kände hon sig fri att testa på något helt nytt. Hon utbildade sig till hudterapeut som hon drömt om sedan tonåren. När hon dessutom började jobba med hudvård på heltid kände hon snabbt att produkterna hon använde skulle kunna ge större resultat, om hon fick skapa dem själv. Och större resultat blev det!

Idag har Maria Åkerberg sin fabrik i Frillesås där hon växte upp, men starten var inte där. Från början hade hon inte pengar att ens hyra en lokal, så hon hyrde in sig hos sin svärfar som hade kemiföretag i Västra Frölunda. Efter ett tag hade hon jobbat sig uppåt att hon äntligen hade råd med en egen lokal och flyttade verksamheten till Frillesås där fabriken är kvar idag och fortsätter att växa.

Katarina (ägare av PiggaButiken) kom i kontakt med Maria Åkerberg när hon skulle köpa babyprodukter till sin nyfödda dotter. Varumärket hette då Dermanord och blev direkt en stor favorit hos Katarina då de var bland de första på marknaden att deklarera innehållet på sina produkter. Äntligen fanns det produkter man kunde lita på! Maria berättar att det alltid varit en självklarhet för henne att förklara för slutkonsumenten vad hennes produkter innehåller så att kunden kan känna sig trygg från början. Detta har varit en stor framgångsfaktor och kom att inspirera hela marknaden att göra detsamma. Maria Åkerbergs produkter hjälpte sedan Katarina att bygga upp den visionen hon hade, att integrera hudvårdsbehandlingar med naturliga produkter som gav resultat och att sälja dem vidare i sin hälsobutik, som idag är PiggaButiken.

Katarina - Maria Åkerberg

Märket har vuxit enormt mycket sedan dess! När Katarina kom i kontakt med Maria Åkerberg fanns endast ett 30-tal produkter. Idag täcker de alla områden för hela familjen som hudvård, kroppsvård, makeup, hårvård, babyprodukter, unisex och även ett stort sortiment av professionella produkter för salonger. Som återförsäljare är kravet att man ska kunna erbjuda salongsbehandlingar med Maria Åkerbergs produkter. Detta gör att man får mer förståelse för produkterna och lär sig hur de fungerar och verkar. De har även en superfin anti-age serie som heter More, alla dessa produkter är storsäljare och verkar fantastiskt. “Vi vill följa med så att alla kan använda Maria Åkerberg genom hela livet”. Vi har olika behov och är i olika åldrar, Maria Åkerberg erbjuder nått för alla!

Hur tänker man när man skapar en ny produkt? Vartifrån kommer inspirationen?

–  “Det är olika. Oftast är det någon som efterfrågar en viss produkt eller så ser man själv att behovet finns”. När Baby Care skapades fanns behovet hos Marias brorson som hade torr och irriterad hud. Därav kom Baby Care, eller “Williamsalva” som hon också kallar den.

Vilka babyprodukter från Maria Åkerberg kan man använda vid eksem på barn? En lyssnarfråga som uppkommit flera gånger.

Maria Åkerberg påstår inte att de har medicinska produkter som kan hjälpa mot eksem, hon fokuserar på hur huden mår istället.

  • Är huden torr så är ett generellt råd att använda deras handkräm (Hand Cream) med Ringblomma. Den innehåller inga konserveringsmedel, inga eteriska oljor och ingen parfym. En supersnäll och fuktgivande basprodukt som kan användas på hela kroppen!
  • Om barnet har en fuktigare hud där huden även är lite uppluckrad, kan man torka ihop huden med deras snälla Aloe Vera Barbadensis.
  • Problem som uppkommer i blöjområdet, där huden hela tiden blir utsatt, kan smörjas in med Baby Care då det är en fetare balm som skyddar huden och låter den vara ifred.
  • En av Katarinas barns favoriter när de var små var Body Balm White Chocolate som de även kallade “godiskrämen”. En fantastisk balm som motverkar torr hud, speciellt när det är kallt ute då den inte innehåller något vatten, som en yllekofta för huden. Bra tips inför skidsemestern i vinter!

Maria vill även påpeka att vi tvättar oss alldeles för mycket idag! På så sätt torkar vi ut huden onödigt mycket, vilket kan resultera i att man får hudbesvär. Barn gillar även att tvätta själva och tar oftast för mycket tvål och kanske inte alltid sköljer bort den ordentligt, vilket också kan resultera att torr hud uppkommer. Områden som behöver tvättas rent på kroppen är ansiktet, under armarna, intimområdet, under fötterna och hårbotten. Resten blir inte smutsigt!

Liquid Soap Energy - Maria Åkerberg

Vi alla har många personliga favoriter från Maria Åkerbergs sortiment, men vilka är Marias egna topp 3 produkter?

“Det är svårt att välja bara tre, produkterna är ju som mina barn och går inte att favorisera”. Tillslut valde hon Night Cream MoreFace Lotion More och Compact Cover. Dessa har tagit lång tid att ta fram men är idag storsäljare alla tre! Du hör henne prata mer om dem i podden.

I början av sin karriär som hudvårdsterapeut saknade hon produkter som klarar större utmaningar. Många har en väldigt fin hy utan komplex idag, men det är också många som föds med större hudutmaningar som rosacea eller perioral dermatit, relativt vanliga hudsjukdomar. Oftast går man då till en läkare och får en kräm utskriven som man enbart ska använda under några veckor. Kortisonkrämer kan då va det bästa alternativet, istället för att klia sönder huden. Men eftersom dessa endast ska användas i max 1-2 veckor, är det lätt att känna sig ganska vilsen och ensam när krämen tar slut.

En lyssnare frågar: Vad ska man använda efter en kur med kortisonkräm?

Maria har en supersnäll och fin produkt för detta! Efter en tid med kortisonkräm (som många tyvärr använder alldeles för mycket och länge) kan huden bli tunn och skör och kännas som att den inte tål några produkter alls efter det. Då är Face Cream Sensitive så mild att det inte finns något för huden att reagera på. Passar alla med rodnad, känslig, torr, irriterad och reaktiv hud. Eftersom huden byggs upp inifrån och ut tar det dock lite tid för huden att stärkas upp igen. Maria rekommenderar därför att använda Face Cream Sensitive i minst 3 månader. Detta är en övergångsprodukt, men många har svårt att sluta använda den då den lätt blir en stor favorit i badrumsskåpet!

Som sagt speglar hudens utsida hur vi ser ut på insidan, därför är det viktigt är äta rätt för att huden ska må bra. Fundera lite på vad du matar din kropp med. Precis som att du är mån om att tanka bilden med rätt energi, behöver du tanka din kropp med rätt typ av näring för att din kropp ska fungera optimalt. Om man upplever hudproblem är det också bra att stärka upp sin tarmflora med goda bakterier och då erbjuder Maria Åkerberg ett kosttillskott som heter Probioskin som innehåller 4 miljarder nyttiga bakterier. Ett tillskott som går in och stöttar upp huden från insidan genom att främja en god bakterieflora i mage och tarm.

Probioskin

… Vill du veta mer om vad som pratas om i podden, sluta läs och lyssna nu!

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tack Maria Åkerberg för att du gästade PiggaPodden! Har du frågor, kontakta oss på kundservice@piggabutiken.se och glöm inte att prenumerera på PiggaPodden!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *