PiggaPodden

Avsnitt 4 av PiggaPodden – Få bukt på hud- och hårbottenbesvär!

I dagens poddavsnitt pratar Håkan och Katarina med Malin om hud- och hårbottenbesvär. Malin har ett STORT intresse för kropp och hälsa och brinner extra mycket för dagens ämne. Har du någon form av hud- eller hårbottenbesvär som du undrar över hur eller varför de har uppkommit och vad du kan göra åt dem? Lyssna då på detta avsnitt! Ett extra stort tack till våra sponsorer – Q for Skin och ReNew Life som har så fina och grymma produkter, vilket vi också kommer att prata mer om.

Lyssna på dagens avsnitt på:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Som sagt pratar idag Katarina och Malin om olika typer av hud- och hårbottenbesvär så som torr, obalanserad, känslig och fet hy, klåda och beläggningar i hårbotten och problem som att huden åldras i förtid. De ger tips på vad just du kan göra åt dessa problem! Håkan får även han tips på vad han kan göra åt sin hårbotten som ibland får mjäll. Malin går igenom, på ett väldigt pedagogiskt sätt hur Q for Skin både jobbar med hudvård utifrån och inifrån. Vad menas med detta? Och vilka oljor av svartavinbär, havtorn och lingon ska man ha till olika hudtyper? Detta går vi också igenom, så lyssna och lär!

Malin pratar även delvis om omvanlingen av Omega 3 i kroppen och detta vill vi passa på att förtydliga i denna text, så här kommer det. Kortfattat och förenklat!

Omega-3 från växtriket kommer i formen ALA i alla växter utom just svartvinbärsfrön. ALA är lite klurigt för våra kroppar att bryta ner och omvandla till EPA och vidare till DHA som är de former av Omega-3 som kroppen använder (EPA som “förbrukningsomega-3” och DHA som “byggstensomega-3”). Därför brukar man säga att vi endast kan omvandla och använda oss av ca 20% av omega-3 från växtriket. Detta är väldigt individuellt och får kroppen öva på det blir den bättre.

Men så i just svartvinbärsfrö har man vid Åbo universitet funnit en olja rik på en fettsyra som heter SDA. SDA är unik i sitt slag! Den kan kroppen nämligen utan problem omvandla till först EPA och sedan DHA. Detta är ju briljant i sig! Tänk när du köper ett kosttillskott med EPA och DHA i. Då får du exakt det som står på burken. Exakt de doserna. Men kroppen kanske inte behövde just det? Om den får DHA kan den inte omvandla det till EPA, så om behovet var större av EPA så kan inte DHA hjälpa till. Tar man istället ett tillskott av just SDA så gör ju kroppen om det till det den just för dagen vill ha och behöver, detta för att kroppen inte gör saker i onödan. Så med SDA vet du att din kropp får exakt det just du, just nu, behöver. Så smart!

Malin och Katarina pratar även probiotika, varför alla bör äta det och går igenom ReNew Life´s olika goda bakterier. Samtliga produkter har rena och utvalda ingredienser som ger dig en direkt och effektiv upplevelse. Hitta din favorit hos oss!

PiggaPodden

Har du allmänna frågor är du välkommen att skriva till oss på kundservice@piggabutiken.se, Instagram (piggabutiken.se) eller på Facebook. Känner du att du vill ha mer personlig rådgivning för just dig så kan du gå in på vår webshop och där finna en hud- och hälsoanalys som du fyller i. Vill du istället prata med Malin så lämnar du bara ditt telefonnummer, så hör hon av sig till dig. Om du vill ringa direkt till oss så går även det lika bra, kontakta oss då på 0140-65744. Tack för att du lyssnade!

Publicerat av

Erika

Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *