Gaia

Ekologisk hudvård för män

Marknaden för ekologisk hudvård växer så det knakar! Detta är kul och vi är så glada över att allt fler får upp ögonen för det ekologiska. Dock ser vi att det är flest kvinnor som använder ekologisk, likt konventionell hudvård. Detta är tråkigt då bra hudvård ska vara en självklarhet även för män. Av den anledningen vill jag ge tips på två produkter som bör finnas i varje mans badrumsskåp.

Huden är vårt största organ och är värd extra omtanke. När det gäller mannens hud är den ungefär 20% tjockare än kvinnans och har en högre talgproduktion. Det som också skiljer kvinnans och mannens huden från varandra är att kvinnor generellt inte har hårväxt i ansiktet, vilket man måste ta hänsyn på i mannens hudvård.

2 superbra och prisvärda produkter för män är rengöringen Made for Men Wash och ansiktskrämen Made for Men Face Créme.

Anledningen till att jag rekommenderar rengöring och ansiktskräm är för att det är viktigt att rengöra huden morgon och kväll ordentligt för att få bort orenheter och påfrestningar utifrån, för att sedan följa upp med ansiktskrämen för att återfukta huden och göra den mjuk. Dessa två passar för alla hudtyper och är smidiga att ha i både badrumsskåpet eller i träningsväskan!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *