Recept

Fantastiskt god blåbärspaj – Vegansk, sockerfri & glutenfri

Förra veckan fredagsfika blev så gott att vi måste få dela med oss utav receptet! Fika behöver dock inte innebära massa onyttigheter. Du kan lätt välja bättre alternativ med mycket näring. Denna gång blev det mumsig och näringsrik blåbärspaj!

Ingredienser (för 6 portioner):

Pajbotten
3 dl havregryn
1 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokosolja neutral

Fyllning:
3 dl blåbär frysta eller färska
1 dl kokossocker
1 msk maizena

Bland ihop pajdegen och tryck ut hälften i pajformen. Sätt in i ugnen på 175c i 10-12 minuter. Blanda blåbär med kokossocker och maizena och häll i formen och häll sedan över resten av pajdegen. Sätt in i ugnen ytterligare 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Ät med valfri topping, vi valde vegansk vaniljsås.

Hoppas ni alla får en härlig fredag! ♥

2 thoughts on “Fantastiskt god blåbärspaj – Vegansk, sockerfri & glutenfri”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *